17.12.19

Tηλεφωνική επικοινωνία Eρντογάν και Πούτιν...


Συνάντηση αρχές του χρόνου...

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Oι...
πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας προς τους δημοσιογράφους.

«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας οι πλευρές συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, όπως επίσης περιφερειακά θέματα πρωτίστως την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία» αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν γίνει γνωστή η συνομιλία, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Nτμίτρι Πεσκόφ, υπενθύμισε ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ του τερματισμού της αιματοχυσίας στη Λιβύη και υπέρ των απευθείας επαφών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη χώρα αυτή.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2020 κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ενώ άλλες επισκέψεις και επαφές των δύο ηγετών δεν έχουν προγραμματιστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: