18.12.19

Σκευωρία και στο NOOR1 βλέπει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.;...

Και στην υπόθεση του ΝOOR1 προσπαθεί να εμπλέξει η Προανακριτική Επιτροπή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία – μετά από αίτημα που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής  – να συσχετιστεί η υπόθεση του ναρκόπλοιου με την...
έρευνα που διεξάγεται στη Βουλή σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και να διερευνηθούν τυχόν αθέμιτες παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επίδικου πλοίου. 

Στο αίτημά του το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επικαλείται στοιχεία κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του κόμματος και μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη, έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για το ΝOOR 1 η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το στοιχείο πάντως που επικαλείται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι μια κατάθεση του ισοβίτη, καταδικασμένου για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το NOOR1, Ευθύμιου (Μάκη) Γιανουσάκη, ο οποίος φέρεται να έχει πει ότι είχε δεχθεί πιέσεις «να μιλήσει και αν το έκανε, θα καθάριζε ο Παπαγγελόπουλος». 

«Ζητάμε, συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό», σημειώνεται στο αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο έγινε αποδεκτό με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε, ζητώντας το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο.

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «αυτοεξευτελισμό», στον οποίο οδηγείται η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, η οποία, «μετά την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ - ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Novartis, επιχειρεί να βαφτίσει ως "σκευωρία" και την υπόθεση του NΟΟR 1 με τους τόνους ηρωίνης.



Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «καθώς, με τα έως τώρα δεδομένα, ο "προστατευόμενος" μάρτυράς τους Μανιαδάκης αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων, ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες.

Βέβαια, κανείς τους, ούτε είδε ούτε άκουσε εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ.

Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις, η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα.

Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους όχι όμως και την αυτογελοιοποίηση τους», καταλήγουν κοινοβουλευτικές φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι στα εμβάσματα του συζύγου όχι στο πόθεν έσχες της Ράικου 

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Προανακριτική επιτροπή αποφάσισε επίσης να ζητηθούν και να κατατεθούν σε αυτήν τα εμβάσματα που κατέθεσε η Novartis στον σύζυγο της Ελένης Ράικου. Ωστόσο, η πλειοψηφία της επιτροπής αρνήθηκε το δεύτερο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί και το πόθεν έσχες της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισαν ακόμη οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν τη νέα χρονιά να είναι ο διαφημιστής και εκδότης Εμμανουήλ Βουλκίδης και η κα Ράικου.

Ο Βουλκίδης, σύμφωνα με έκθεση του FBI που κατέθεσε στην Επιτροπή πρόσφατα ο κ. Αγγελής, «δια της εταιρίας του ξέπλενε χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το ποσό του συνολικού τιμολογίου της εταιρίας, αφαιρούμενου μιας αμοιβής για τον κ. Βουλκίδη, συν φόροι, ήταν το ποσό που ο κ. Φρουζής λάμβανε ως δωροδοκία»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: