21.12.19

Επίσημη ανακοίνωση για το χάος στον τελικό του GNTM...


Με ανακοίνωση, μετά τον σάλο που ξέσπασε στα social media για το πρόβλημα με τη ψηφοφορία του κοινού στον τελικό του GNTM, το STAR εξηγεί τι συνέβη και...
πώς η διαδικασία κατέληξε σε μαζικές καταγγελίες για «φιάσκο».

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν ήταν δυνατή η ψηφοφορία καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο συμμετοχής του τηλεοπτικού κοινού, λόγω τεχνικού προβλήματος εξειδικευμένου συνεργάτη του STAR από το εξωτερικό.

Σχετικά με την ψηφοφορία του κοινού, ισχύουν τα παρακάτω:
«Επειδή το GNTM είναι το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη απήχηση στην τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα δωρεάν online ψηφοφορίας της αμερικανικής εταιρίας Megaphone TV, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρέωση οι τηλεθεατές που θα ψήφιζαν. Επιπλέον, λόγω της τεράστιας Αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς, μας διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματά της είναι ικανά να ανταποκριθούν σε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων χρηστών.»

Και η εταιρία Megaphone εξέδωσε ανακοίνωση, αλλά υποστηρίζει πως δεν πιστεύει ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τον όγκο των χρηστών. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το σύστημα της Megaphone ''έπεσε'' με πρωτοφανή τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπομπής Greece's Next Top Model. Αυτό οδήγησε σε αδυναμία να καταμετρηθούν οι ψήφοι των τηλεθεατών. Είμαστε υπερήφανοι για την αξιόπιστη υπηρεσία μας και έχουμε πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Η αποτυχία σε ένα δημοφιλές σόου όπως αυτό είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της δουλειάς μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν. Η αιτία της διακοπής είναι προς το παρόν άγνωστη. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από χάκερς, ούτε πιστεύουμε ότι είχε να κάνει με τον όγκο των χρηστών που μπήκαν για να ψηφίσουν, καθώς συχνά και πρόσφατα έχουμε εξυπηρετήσει μεγάλα κοινά. Η ομάδα μηχανικών μας αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα, εξετάζοντας τα αρχεία καταγραφής διακομιστών, αλλά αυτή είναι μια αργή διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις θα έχουμε σαφή συμπεράσματα, θα τα αναφέρουμε.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: