18.12.19

Ενα όχι κλασικό clasico...

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ετοιμάζονται για το Camp Nou σε ένα clasico που έχει background πράγματα που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά εντός και εκτός των γραμμών.

Το...
ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου, όμως εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Καταλονία, η ισπανική λίγκα ζήτησε αρχικά το πρώτο ματς μεταξύ των δύο να γίνει αντίστροφα, δηλαδή στην έδρα της Ρεάλ. Η πρόταση απορρίφθηκε και από τα δύο club και αφού η ένταση στην Βαρκελώνη δεν χαλάρωνε, αποφασίστηκε το clasico να διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν έντονοι φόβοι για εκτεταμένα γεγονότα στην πόλη τη μέρα που τελικά θα γίνει το μεγάλο ματς. «Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ για τους φίλους του αθλήματος» ήταν το μήνυμα της οργάνωσης Tsunami Democratic, η οποία καλεί σε συλλαλητήριο τη μέρα του clasico.

«Πρόκεiται για μια ειδική πολιτική περίσταση. Με ανθρώπους στη φυλακή, άλλους στην εξορία δεν μπορεί να υπάρξει κανονικότητα. Πρέπει να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Καταλονία. Καλούμε για κινητοποιήσεις, θέλουμε όλοι οι πολίτες να έρθουν στην Βαρκελώνη» έγραψε η οργάνωση έπειτα από την ποινή φυλάκισης 9-13 ετών που επιβλήθηκε στους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: