17.12.19

Κίνημα «δεν ενημερώνω» από το ΕΣΡ...

Μία λύση για τον  Τύπο πρέπει να βρεθεί. Δεν μπορεί όμως να είναι μόνο η επιδότηση, χρειάζεται ένα σχέδιο που θα ρυθμίζει την ψηφιακή επέκταση, την...
κλοπή των κειμένων και τη στήριξη των εντύπων.

**Η εφημερίδα είναι το προσχέδιο της ιστορίας” ακούγεται κάποια στιγμή στην ταινία “Ποστ: απαγορευμένα μυστικά” του Χόλιγουντ. Ποιος θέλει να απουσιάζει από την ιστορία;

**Χθες το ΕΣΡ, για μια ακόμη φορά επέλλεξε να ενημέρωσει τους δημοσιογράφους με δελτίο Τύπου για την απόφασή του, με θέμα την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ.

**Για μια ακόμη φορά, δεν έδωσε  τη δυνατότητα, στους δημοσιογράφους, να βρεθούν στην έδρα της  Αρχής και να κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν, πως προχώρησε σε αυτή την κρίση.

**Έχουμε καλύψει το ΕΣΡ, όταν συνεδρίαζε σε κτίριο του ΥΠΕΞ, και στη συνέχεια στο Ζάππειο και στην Πινδάρου, και σε δύσκολες συνθήκες στην οδό Αμερικής, με δυσανεξία  στις ερωτήσεις. Όμως ήταν εκεί και επέτρεπε στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

**Μετά το θάνατο, του Ροδόλφου Μορώνη, το ΕΣΡ, έχει επιλέξει να μετατραπεί σε δικαστήριο. Να μην δέχεται ερωτήσεις. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, καθώς στους δημοσιογράφους δεν επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση στο κτήριο.

**Η απορία μας είναι γιατί οι δύο δημοσιογράφοι του συμβουλίου, Νίκος Κιάος και Πόπη Διαμαντάκου, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της ενημέρωσης.

**Αντιθέτως, σωστά, χθες ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, αν και με πολύμηνη καθυστέρηση, ξεκίνησε την ενημέρωση. Το άλλο σκέλος του υπουργείο, αν και ψηφιακό, επιλέγει τις ανακοινώσεις.

**Φανταστείτε, το υπουργείο οικονομικών, επί ΣΥΡΙΖΑ, να είχε δεχθεί τις προσλήψεις και την επιστροφή των οφειλόμενων του 2012-13 και να είχε εγκρίνει εγκαίρως το πρόγραμμα υπέρ του Τύπου...

Από τη στήλη «Αιχμές»

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: