19.12.19

Κατάπιε τη γλώσσα του για τον Στεφανή...

Δημήτρης Τερζής

Κουβέντα δεν είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα «πτυχία» του «άριστου» υφυπουργού του, όταν προκλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σήκωσε το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα κρούσματα της...
fake αριστείας που έχουν σημαδέψει την κυβέρνηση ουκ ολίγες φορές το τελευταίο πεντάμηνο (υποθέσεις Κοντολέοντος, Διαματάρη, Στεφανή).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα, την ώρα που το σύνολο σχεδόν του φιλοκυβερνητικού Τύπου χθες, είτε υπερασπίστηκε τον κ. Στεφανή είτε τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς του το γεγονός ότι επί της διακυβέρνησής του ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών είχε ανελιχθεί σε Α/ΓΕΣ. Για την ουσία της υπόθεσης και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.», που απέδειξαν ότι ο κ. Στεφανής έλεγε ψέματα όταν ανέφερε πως έχει 2 MBA, δεν γράφτηκε κουβέντα.

«Απάτη το επιτελικό κράτος, που αποδείχτηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας. Ούτε στον νόμο πιστεύετε, κύριε Μητσοτάκη. Αν δεν σας βολεύει, όπως στην υπόθεση του διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και άλλες πιο κρίσιμες υποθέσεις, τον αλλάζετε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε εκδώσει νέα ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι «ο κ. Μητσοτάκης της δήθεν αριστείας επιβραβεύει το ψέμα και την απάτη».

Ανακοίνωση

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλύψει τον κ. Διαματάρη για το πλαστό βιογραφικό του, για να τον αποπέμψει μόνο όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη συμμετοχή του σε εταιρείες, από χθες καλύπτει και τον κ. Στεφανή, που βάφτισε MBA ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου από ΜΚΟ! Το πρόβλημα δεν είναι αν και ποιους τίτλους σπουδών διαθέτουν οι δήθεν “άριστοι” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το πρόβλημα είναι πως ψεύδονται και εξαπατούν. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης της δήθεν αριστείας επιβραβεύει το ψέμα και την απάτη».

Κατά τα λοιπά, στον χώρο των ΜΜΕ κανείς από το σύνολο σχεδόν του φιλοκυβερνητικού Τύπου δεν «είδε» ότι ο κ. Στεφανής χθες παρουσίασε ένα γνήσιο πτυχίο και ένα... πιστοποιητικό σεμιναρίου που το παρουσίασε σαν πτυχίο. Οι περισσότεροι αναλώθηκαν στο να καταγράψουν την απάντηση του υφυπουργού και τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, οι οποίες, υπενθυμίζουμε, ήταν γενικόλογες και αφορούσαν την... εθνική ομοψυχία, καλύπτοντας έτσι τα ψέματα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: