15.12.19

«Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο Βαλκάνιου καυγατζή»...


Την επιμονή της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο απέναντι στην τουρκική «πολιτική των κανονιοφόρων» επεσήμανε για ακόμα μια φορά στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας να...
εννοηθεί ότι είναι τακτική το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει θέσει ακόμα ζήτημα επιβολής κυρώσεων της ΕΕ κατά των γειτόνων.

«Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων, προτάσσουμε την πολίτικη της διεθνούς νομιμότητας, δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή» είπε ο Νίκος Δένδιας, έχοντας νωρίτερα επισημάνει για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων πως «αν απαιτηθεί και παρόλο που μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι». 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών, η χώρα μας θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους γείτονες αν και είναι μειούμενες οι πιθανότητες για να επιλέξει η Τουρκία την προσέγγιση με γνώμονα το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όσον αφορά τα λεγόμενα του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινού, για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν έθεσε στα αρμόδια όργανα της ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Ν. Δένδιας απάντησε πως πρόκειται για θέμα τακτικής. «Η κυβέρνηση δεν είναι εναντίον στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία» υποστήριξε, ενώ ζήτησε εμμέσως από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να μην τίθενται τέτοιου είδους ζητήματα μέσω του δημοσίου διαλόγου.

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η σχέση μας με τη Βόρεια Μακεδονία εμβαθύνεται, χωρίς όμως η κυβέρνηση να ανέχεται φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης των βόρειων γειτόνων με τα συμφωνηθέντα.

Στα λεγόμενα του ΥΠΕΞ για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού αντέδρασε σφοδρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος. λέγοντας: «Γυρίσαμε την πλάτη στην πατριδοκαπηλία» σχολίασε και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν υπάρχει κάποιος να νιώσει ντροπή. «Κανένας δεν θα ζητήσει συγγνώμη» προέβλεψε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: