3.12.19

Πρωτοφανής μεθόδευση Μανιαδάκη με πλάτες από ΝΔ...


Μια πρωτοφανή μεθόδευση επιχείρησε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος καταθέτει στην...
Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Ν. Μανιαδάκης εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και κατέθεσε αίτημα να παραστεί με αυτόν, το οποίο βρήκε στήριξη από τη ΝΔ, προκειμένου να τον προστατέψει. Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του και μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, Σπ. Λάππα, ο οποίος τόνισε πως η Επιτροπή δεν καλεί ύποπτους αλλά μάρτυρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω πηγές, ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, υποστήριξε πως, εφόσον ο Ν. Μανιαδάκης είναι ύποπτος για ψευδή κατάθεση, πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις.

Αντιδρώντας, ο Σπ. Λάππας υπογράμμισε πως η επιτροπή δεν καλεί υπόπτους αλλά μάρτυρες. Χαρακτήρισε δε το αίτημα ως απαράδεκτο και κατήγγειλε την επιχειρούμενη μεθόδευση. Επαναλαμβάνω η επιτροπή δεν τον καλεί ως ύποπτο, αλλά ως μάρτυρα, όπως θα κληθούν και οι υπόλοιποι.

Ο κ. Πλεύρης επανήλθε ρωτώντας αν ισχύει το ίδιο και, προφανώς όχι τυχαία, για την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, για να λάβει την κατηγορηματική απάντηση από τον Σπ. Λάππα ότι προφανώς και ισχύει το ίδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση τόνισαν πως ο κ. Μανιαδάκης πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος.

Εντέλει ο δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη αποχώρησε και η διαδικασία της εξέτασης του ως μάρτυρα είναι σε εξέλιξη...

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: