21.12.19

Ένα μικρό «μανιφέστο» σοβαρότητος...


 ... και ανθρωπιάς από τον ελευθερόφρονα Δημήτρη Ινδαρέ...
Όταν, λοιπόν, καταλαγιάσουν τα πράγματα, το λιγότερο που έχει να κάνει η πολιτεία-και ειδικά ο κ.Χρυσοχοϊδης- είναι να...
ζητήσουν συγγνώμη από τον Δημήτρη Ινδαρέ και τους οικείους του

Μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εντολή εισαγγελέα ( δόθηκε μετά την εισβολή). Συνελήφθη, κακοποιήθηκε και εμφανίστηκε- από πληροφορίες που διοχέτευσε η Αστυνομία-ότι προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού.

Ο ίδιος το αρνείται. Και εκθέτει  με την  άρνησή του την αστυνομία, η οποία θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα την κάλυψη της επιχείρησης από το drone για να λάμψει η αλήθεια, αλλά δεν το κάνει. Αυτό σημαίνει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά της (Ιδού η Ρόδος, κύριε Χρυσοχοϊδη…).

Όμως το συγκλονιστικό με την περίπτωση του Δημήτρη Ινδαρέ είναι ο νηφάλιος και αντι-ιδεοληπτικός λόγος του. Ούτε μεγαλοστομίες ούτε άναρθρες καταγγελτικές κραυγές. Πρόκειται για δηλώσεις ενός ελευθερόφρονα, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μικρό μανιφέστο σοβαρότητος και ανθρωπιάς. Ας τον ακούσουμε:

«Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε  σε κανένα μίσος, κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε(σ.σ. απευθύνεται στα ΕΚΑΜ).Που καίνε μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Απο ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Και συνεχίζει: «Εχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι  ότι δεν είχαμε καμμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία  κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό, θα μπούν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Όμως το να υπάρχει μια πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα καθώς και πολλά  άλλα πράγματα».

…Οι άνθρωποι αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους. Ιχνη ανεξίτηλα, που μαρτυρούν χαρακτήρα και στάση ζωής. Κι αυτός είναι ο λόγος-το ίχνος του Δημήτρη Ινδαρέ στην επαγγελματική διαδρομή και στις προσωπικές του συνάφειες- που σήκωσε ένα ωκεάνιο κύμα συμπαράστασης πρός τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όταν, λοιπόν, καταλαγιάσουν τα πράγματα, το λιγότερο που έχει να κάνει η πολιτεία-και ειδικά ο κ.Χρυσοχοϊδης- είναι  να ζητήσουν συγγνώμη από τον Δημήτρη Ινδαρέ και τους οικείους του. Και, φυσικά, να μην επαναληφθούν ασύστολες αυθαιρεσίες, ψεύδη και καμώματα, όπως αυτά που σημάδευσαν την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι.

Γιάννης Τριάντης (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: