19.12.19

Η Λιβύη ενεργοποίησε το μνημόνιο με την Τουρκία...


Mε ανακοίνωση η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης αναφέρει ότι συμφώνησε να ενεργοποιήσει το μνημόνιο κατανόησης για την ασφάλεια και τη...
στρατιωτική συνεργασία το οποίο συνυπέγραψε με την Τουρκία τον περασμένο μήνα. Στην ανακοίνωση δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα, το Al Jazeera μετέδωσε ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Σαράτζ, έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη, καθώς αποδέχθηκε την προσφορά στρατιωτικής βοήθειας από μέρους της Άγκυρας, προκειμένου να αποτραπεί η προέλαση των δυνάμεων του αντιπάλου της, στρατηγού Χάφταρ.

Σύμφωνα τώρα με το Middle East Monitor, το οποίο επικαλείται αιγυπτιακές πηγές, ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ενέκρινε την ανάπτυξη –ρωσικής κατασκευής- τεθωρακισμένων στη Λιβύη, προκειμένου να ενισχύσει τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ απέναντι στις δυνάμεις της Κυβέρνησης Σάρατζ (GNA).

Η συμφωνία αλ Σίσι – Χαφτάρ προβλέπει ότι την επιστροφή των τεθωρακισμένων στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους, η οποία είναι η κατάληψη της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, και έχει αποδοκιμαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση...


Με πληροφορίες από athina984

Δεν υπάρχουν σχόλια: