13.12.19

Χουλιάρας: Φυσιολογική η δραστηριότητα στην Κρήτη...

Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό»...

Τη σεισμική δραστηριότητα που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη ανέλυσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν φαίνεται ότι θα σημειωθεί μεγαλύτερου βαθμού φαινόμενο.

«Είναι φυσιολογικό, έχουμε μια...
περιοδική διέγερση, όπως και σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Έχουμε περιόδους 1-2-3 εβδομάδες που έχουμε ένα σμήνος ασθενών δονήσεων, οι οποίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους και καταπονούν τα κτίρια», τόνισε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Δεν έχουμε παρατηρήσει ότι πάμε για κάτι μεγαλύτερο. Εξετάζουμε κι αυτό το φαινόμενο μεταξύ μας, με τον Τσελέντη και τον Βαρώτσο. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, αλλά και να υπήρχε, εμείς τα πηγαίνουμε στην επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, έτσι ώστε να μην διαρρέουν αυτά τα πράγματα. Είναι καθαρά επιστημονικά θέματα».

«Η συγκεκριμένη ακολουθία είναι νότια από την Κρήτη, είναι υποθαλάσσια και δεν έχει φανεί να δημιουργεί προβλήματα. Ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί για αποσταθεροποίηση των ρηγμάτων, για σεισμό της Αλβανίας κλπ, τέτοια σενάρια είναι απαράδεκτα να βγαίνουν στην κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να ακούει τους αρμόδιους φορείς. 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Όταν ένας ιδιώτης, που δεν ανήκει σε κανέναν φορέα, βγαίνει δημόσια και διατυμπανίζει τις εκτιμήσεις του, αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα», κατέληξε...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: