23.12.19

Καλό παράδεισο, φίλε...


Σήμερα είναι μέρα μεγάλης θλίψης για μας. Εφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, συναγωνιστής, σύντροφος και φίλος Σταύρος Χριστοδουλάκης. Ο Σταύρος. Ο αριστερός, ο συνδικαλιστής. Τα λόγια δύσκολα μπορούν να εκφράσουν τα...
συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν. Είναι σίγουρα ανεπαρκή για να περιγράψουν τον βίο και το έργο ενός αγωνιστή της ζωής, όπως ο Σταύρος. Ενός ανθρώπου που μόχθησε για την επιβίωσή του.

Πάντα σκεφτικός, αλλά στην παρέα πάντα γελαστός και αισιόδοξος. Από νέος στους αγώνες για το δίκιο. Ηταν πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα. Χρόνια στον Τύπο. Στις μηχανές. Στους δρόμους, στις πορείες «Θα τα καταφέρουμε» έλεγε πάντα. «Θα νικήσουμε!». Εχασε νωρίς τη σύντροφό του και συνέχισε να αγωνίζεται συνδικαλιστικά για να πετύχει ένα καλύτερο αύριο για την ΕΤΗΠΤΑ μέσα από τις γραμμές της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών συνδικαλιστής, υπηρετώντας με ήθος και εντιμότητα τα συμφέροντα των συναδέλφων. Δυστυχώς όμως τώρα που είχε φτάσει η ώρα να ξαποστάσει, η μοίρα στάθηκε άδικη μαζί του. Εδωσε τη μάχη της επιβίωσης, με σθένος, δύναμη και περηφάνια, έστω και αν στο τέλος νικήθηκε. Σταύρο, θα μείνεις για πάντα στις μνήμες και τις καρδιές όσων είχαν την τύχη να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί σου.

Καλό παράδεισο, φίλε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: