20.12.19

Πλαστικές σφαίρες, πέτσινες εξηγήσεις...

Πλαστικές σφαίρες, πέτσινες εξηγήσεις«Κι αν αύριο είσαι εσύ;». Το σύνθημα γέμισε τους τοίχους της Αθήνας όταν η καφκικού τύπου δικαστική περιπέτεια της Ηριάννας έφτανε στην κορύφωσή της. Σήμερα οι...
πολίτες γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είμαστε η επόμενη πόρτα».

Και αυτή ακριβώς μοιάζει να είναι η στόχευση της σημερινής κυβέρνησης: ο καθένας να φοβάται πως τη δική του πόρτα θα χτυπήσουν πάνοπλοι αστυνομικοί οι οποίοι, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας τους, θα κάνουν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κομφετί.

Χθες έγινε γνωστό πως εκτός από το οικιακό άσυλο που παραβιάστηκε βάναυσα και την κακοποίηση της οικογένειας του σκηνοθέτη Ινδαρέ, η αστυνομία χρησιμοποίησε κατά την «επιχείρηση» στο Κουκάκι και πλαστικές σφαίρες.

Η καταχώρηση των γιατρών στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου «Ελπίς» δεν χωράει αμφισβήτηση: η νεαρή γυναίκα, που διακομίστηκε με χειροπέδες μετά τη σύλληψή της, έφερε τραύμα από πυροβολισμό εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο αριστερό στήθος.

Η αστυνομία διέψευσε... επιβεβαιώνοντας, αφού ανακοίνωσε πως δεν χρησιμοποίησε πλαστική σφαίρα, αλλά... ελαστική μπάλα. Το ημιαυτόματο πυροβόλο Manuhrin MR-35 που εκτοξεύει μπάλες από καουτσούκ με ταχύτητα 113 μέτρων το δευτερόλεπτο είναι ένα επικίνδυνο όπλο, όπως και αν επιλέξει να το ονομάσει κανείς.

Οπως άκρως επικίνδυνη είναι και η κυβερνητική γραμμή ότι «δεν υπάρχει αστυνομική βία», η οποία επιλέγει να αγνοεί το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων σε πάμπολλες περιπτώσεις, από την ΑΣΟΕΕ μέχρι το Κουκάκι. Τη σκυτάλη πήρε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Από την αφήγηση της οικογένειας προκύπτει ότι υποστήριζε την κατάληψη. Κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε “ναι”, δεν θα έλεγε “όχι”». Στη «νέα γλώσσα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «νομοταγής» είναι ο βουβός, ο πειθήνιος, ο φοβισμένος πολίτης, που δεν κάνει χρήση των δικαιωμάτων του.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια εκστρατεία λάσπης εναντίον όποιου αντιστέκεται, από την οικογένεια Ινδαρέ μέχρι τους φοιτητές. Δεν καλύπτει απλώς τους έκνομους αστυνομικούς, είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής και απολογητής τους.

Ο υπουργός που δεν διάβασε το Μνημόνιο πριν το ψηφίσει έχει διαβάσει τη «Σωφρονιστική αποικία» του Φραντς Κάφκα και σε τέτοια επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα. Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα το επιτρέψουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: