17.12.19

Με συνταγή Μιχαλολιάκου ο Μητσοτάκης στο προσφυγικό...

ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτρης Ψαρράς

Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα μέτρα για το προσφυγικό και τους μετανάστες («λαθρομετανάστες» κατά τον κ. Σαμαρά και τους ακολούθους του), λες και είναι κάτι καινούργιο. 

Μα ακριβώς αυτά που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης (κλειστά κέντρα μακριά από κατοικημένες περιοχές, αυστηρή αστυνόμευση και ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, βλ. «επαναπροωθήσεις») τα είχε υποδείξει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πριν από τις εκλογές του 2015. 

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στον...
Κυριάκο Βελόπουλο για το «Extra» στις 17.9.2015, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε περιγράψει ακριβώς τη σημερινή πολιτική της Ν.Δ.:

Βελόπουλος: «Πάμε στη λαθρομετανάστευση που είναι το πεδίο δόξης λαμπρό του κόμματός σας, γιατί έχετε μια συγκεκριμένη και συγκροτημένη αντίληψη. Αύριο το πρωί, πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, κύριε πρόεδρε, και ποια είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής;»

Μιχαλολιάκος: «Σίγουρα αύριο το πρωί δεν μπορούμε να το λύσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζευτούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε κάποιες περιοχές εκτός κατοικημένων περιοχών.

Να μη δημιουργείται αυτή η κοινωνική ζούγκλα. Να καλέσουμε την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της, και τον ΟΗΕ. Να τους παρέχεται τροφή, περίθαλψη και να βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην Κω, στη Λέρο, στα νησιά μας, στις γειτονιές της Αθήνας, στο Βαρδάρη, στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και αλλού».

Βελόπουλος: «Να πω κάτι που αρχίζω να αντιλαμβάνομαι; Σας βλέπω πιο συστημικό, εντός εισαγωγικών. Εχετε στρογγυλέψει πολλές από τις απόψεις σας. Ακουγα στελέχη σας που έλεγαν να βυθίζουμε σκάφη. Τώρα βλέπω ότι αλλάζουμε λίγο ρότα. Δεν το ερμηνεύω αν είναι καλό ή κακό. Απλά το ερμηνεύω».

Μιχαλολιάκος: «Να βυθίσουμε δεν είπαμε ποτέ. Να φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, ναι».

Βελόπουλος: «Πώς; Αν δεν βυθίσεις, δεν φυλάς. Γιατί περνάνε, κύριε πρόεδρε».

Μιχαλολιάκος: «Από κει και πέρα, το πρόβλημα θα πρέπει να το λύσουν οι ένοπλες δυνάμεις. Το πολεμικό μας ναυτικό θα βρει τρόπο να το περιορίσει, πιστεύω, πιέζοντας ασφαλώς και την Τουρκία. Να μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί μας έρχονται όχι από εμπόλεμες ζώνες. Δεν παίρνουν τις βάρκες από τη Συρία και έρχονται στα νησιά τα ελληνικά. Από την Τουρκία έρχονται, που δεν είναι εμπόλεμη ζώνη.

Επιπλέον, έρχονται από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, οι οποίες είναι φιλικές χώρες με την Τουρκία. Μην ξεχνάτε ότι το Πακιστάν είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει αναγνωρίσει τη Βόρεια Κύπρο. Είναι αδελφό κράτος της Τουρκίας. Τυχαία μας έρχονται Πακιστανοί;»

Βέβαια αυτές οι καταγγελίες για το Πακιστάν δεν εμπόδισαν τον Μιχαλολιάκο να υποδέχεται στο γραφείο του τον πρέσβη της ασιατικής χώρας για ιδιαίτερες συνομιλίες και να στέλνει στην πακιστανική πρεσβεία τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης (βλ. Γιάννης Μπασκάκης, «Η μυστική διπλωματία της Χρυσής Αυγής», «Εφ.Συν.» 17.11.2017). Αλλά εδώ ενδιαφέρει ότι μαζί με τον Βελόπουλο προετοίμαζαν από το 2015 αυτό που θα γινόταν επίσημη κυβερνητική γραμμή της Δεξιάς το 2019...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: