4.12.19

Έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το κόμμα...

...οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Τον Ιούλιο λίγο μετά τις βουλευτικές κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας είχε απευθυνθεί στους...
βουλευτές του θέλοντας να οργανώσει τη δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά και να τους ανεβάσει το ηθικό. 

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες στην αντιπολίτευση τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να εστιάσουν στο έργο μέσα στο Κοινοβούλιο και στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. 

Το προεδρείο της ΚΟ συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το επόμενο διάστημα ετοιμάζει και τις δικές του προτάσεις νόμου.

Στη σημερινή κλειστή σύσκεψη των «86», που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ και θα ολοκληρωθεί στις 15.00, εκτός από την ανοιχτή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, οι επικεφαλής θα επικεντρώσουν στην γραμμή που θα ακολουθηθεί στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και συντονισμού, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο Newpost.gr πως αναμένεται να μείνει χρόνος και για το ζήτημα της μηνιαίας αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλεται στο κόμμα.

Οι πληροφορίες του Νewpost.gr αναφέρουν πως περίπου το 50% δεν είναι συνεπείς ως προς την υποχρέωσή τους να δίνουν το 20% στην Κουμουνδούρου (το υπόλοιπό 20% αφαιρείται αυτομάτως). 

Ο αριθμός θεωρείται πως είναι αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς το θόρυβο που είχε προκληθεί πριν τις εκλογές, τις διαφωνίες που είχαν εκφράσει όσοι εκλέγονται στην περιφέρεια, τις κόντρες μεταξύ κορυφαίων στελεχών, αλλά και την επιστολή που έφτασε από τα υψηλά κλιμάκια προς τους βουλευτές. Υπενθυμίζεται πως είχε βρεθεί η «Σολομώντεια λύση» οι βουλευτές της περιφέρειας, που έχουν περισσότερα έξοδα, να καταβάλουν 700 ευρώ και όχι 1.000 όπως τα στελέχη που εκλέγονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και αυτό το μέτρο, όμως δεν ήταν αρκετό για να πειστούν περισσότερα από 40 μέλη της ΚΟ. Από τη στιγμή που θα τεθεί σήμερα το θέμα οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση και η διεύρυνση που επιχειρείται, καθώς και οι περιοδείες των στελεχών αυξάνουν τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος.

Η συμφωνία με τους βουλευτές περιλαμβάνει επίσης τη διάθεση υπέρ του μηχανισμού της Κουμουνδούρου τη μια από τις δύο θέσεις επιστημονικών συνεργατών και τη μια από τις τρεις θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων που έχει ο καθένας στο γραφείο του. 

Και σε αυτή την περίπτωση 20 βουλευτές φέρεται να μην έχουν συνεργαστεί, ωστόσο εδώ το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο αφού υπάρχει επαφή μέσω των νομαρχιακών επιτροπών.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές πριν τις εθνικές εκλογές, βάσει του οποίου δεσμεύονταν να παραχωρήσουν μέρος του προσωπικού τους, καθώς και τμήμα του μισθού...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: