δυνατότητα στο κυβερνών κόμμα, έχοντας τη συμμαχία ενός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να προχωρήσει στην προώθηση των δικών του επιλογών, ακόμη και αν δεν υπάρχει συναίνεση από την αντιπολίτευση.
Όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν συναινούσε επί έναν χρόνο, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς το Σύνταγμα απαιτούσε πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Για περίπου έναν χρόνο το ΕΣΡ λειτουργούσε με μόλις τέσσερα άτομα, ενώ δεν μπορούσε να προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε το λάθος να αναθέσει την αρμοδιότητα της χορήγησης των αδειών στον υπουργό Επικρατείας, με διάταξη στον ν. 4339/2015, η οποία κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματική. Εν συνεχεία και αφού το ΣτΕ ζήτησε από το ΕΣΡ τη χορήγηση των αδειών στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, επιλέχθηκαν τα μέλη με την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5.
Σήμερα η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποτελείται από εννιά μέλη και η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την τοποθέτηση προσώπου στη θέση του εκλιπόντος αντιπροέδρου Ροδόλφου Μορώνη και της νομικού Δήμητρας Παπαδοπούλου, η θητεία της οποίας έχει λήξει...
typologies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου