16.12.19

Σύλληψη διακινητών που μετέφεραν 33 μετανάστες...


Στον εντοπισμό 33 μεταναστών και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 22 ετών, με την κατηγορία της διακίνησής τους, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε συνεργασία με στελέχη του...
Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν, το βράδυ της Κυριακής, έξω από το λιμάνι Λυγιάς Πρέβεζας, ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα «SELANIK 1», σημαίας Τουρκίας, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για παράνομη μεταφορά μεταναστών από τις ακτές Θεσπρωτίας ή Πρέβεζας, προς τις ιταλικές ακτές.

Παράλληλα εντοπίστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες στην περιοχή επιβίβασής τους.
Advertisement

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια των Αντίπαξων, όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχου, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτό οι μετανάστες καθώς και οι δύο αλλοδαποί χειριστές του οι οποίοι συνελήφθησαν.

Το «SELANIK 1» και οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δύο Έλληνες ως συνεργοί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος...

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: