24.12.19

Σάμος: 18 συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ...


Σε 18 συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών προχώρησε η αστυνομία στη Σάμο, για τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, χωρίς να...
γίνεται αναφορά για τα ρατσιστικά πογκρόμ πουν έλαβαν χώρα στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ., 24 αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στα επεισόδια στο ΚΥΤ του νησιού και 18 εξ αυτών συνελήφθησαν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν απαγορεύτηκε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που, παρότι έχει χωρητικότητα 700 ατόμων, φιλοξενεί περίπου 8.000.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων προσφύγων και μεταναστών, περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διέγερσης, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, της κλοπής, της πρόκλησης φθορών, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εν λόγω αλλοδαποί συμμετείχαν - κατά περίπτωση - σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών και εγκαταστάσεων του ΚΥΤ, ενεπλάκησαν σε κλοπή τροφίμων, φαρμάκων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία συγκοινωνιών, καθώς και υπηρεσιών της δομής.

Κατά την ίδια αστυνομική επιχείρηση, έγιναν και 60 προσαγωγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: