27.11.19

Οικονομία και καθημερινότητα...

...στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ...

Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα περί χρηματισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Στέλιο Πέτσα και τις δηλώσεις του για την αύξηση των περιπολιών του λιμενικού, πως στατιστικά ο κίνδυνος για ατυχήματα είναι μεγαλύτερος, στην...
Κουμουνδούρου στοχοποιούν τον Βασίλη Κικίλια. Στην ιδιαιτέρως σκληρή χθεσινή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζε «υπουργό των ρουσφετιών» και ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν «φιάσκο» την περίπτωση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ που τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου της Καρδίτσας, υποστηρίζοντας πως όσα είχαν προβλέψει και όσα αναφέρει συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας περί παλινόρθωσης του παλαιού κομματικού συστήματος αποδεικνύονται αληθινά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του 80χρονου Κώστα Πατέρα ήρθε μετά από την κοινωνική κατακραυγή που υπήρξε ακόμα και από ψηφοφόρους της ΝΔ. Σημειώνουν, ωστόσο ότι η μη ανάληψη των καθηκόντων δεν έλυσε το πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τη ρουσφετολογική τακτική που ακολουθεί. Αναμένουν πως στο μέλλον θα έρθουν στη δημοσιότητα και άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αφού υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει να πολιτευτεί η νέα κυβέρνηση σε ζητήματα καθημερινότητας.

Κομματικές πηγές τονίζουν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ειδική επιτροπή αξιολογούσε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά και μετά από την προκήρυξη των θέσεων προχωρούσε σε έλεγχο των προσόντων, πραγματοποιούσε συνεντεύξεις και συνέτασσε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση, με δύο προτάσεις προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό για τις τελικές αποφάσεις. Με αυτή τη λογική η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά και την ανάκληση της λίστας των 111 διοικητών των νοσοκομείων προκειμένου οι τοποθετήσεις αυτές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Όλα τα «στραβοπατήματα» της κυβέρνησης, βεβαίως οδηγούν στον πρωθυπουργό τον οποίο επιχειρεί να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο υπεύθυνο θυμίζοντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζουν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα κορυφωθεί στις 20 Δεκεμβρίου με την ψηφοφορία, τη «μαύρη βίβλο» της κυβέρνησης της ΝΔ για το πρώτο πεντάμηνο της θητείας της.

Τα «φάλτσα» των μελών του υπουργικού συμβουλίου τα παρακολουθούν από πολύ κοντά στην Κουμουνδούρου, ωστόσο το βλέμμα είναι αναμφισβήτητα στραμμένο στη συζήτηση για την οικονομική και κοινωνική ατζέντα της χρονιάς που έρχεται. Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς τελευταίες παρεμβάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αλλά και με τηλεοπτική παρουσία.

Από τη Βουλή χθες κατηγόρησε για εμπάθεια την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έστησε τις βάσεις για ανάπτυξη, αλλά με διαφανή διαχείριση παρέδωσε τη χώρα με χρηματοδοτικό μαξιλάρι, αφήνοντας στην επόμενη κυβέρνηση περιθώρια για άσκηση πολιτικής». Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει δράση, τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί κριτική για αφωνία και μάλιστα πως είχε πιο ενεργό ρόλο ως άτυπος επικεφαλής της κίνησης των «53+», παρά ως τομεάρχης Οικονομικών.

Οι τόνοι θα ανέβουν κατακόρυφα το επόμενο διάστημα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζουν σε σχέση με το προϋπολογισμό πως:

«- Προβλέπει πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και τους πλούσιους. Δεν είναι όμως καθόλου γενναιόδωρος με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Δεν ανακουφίζει τη μεσαία τάξη. Απεναντίας, διαψεύδει τις ελπίδες για σημαντική βελτίωση της εισοδηματικής της κατάστασης που προεκλογικά είχε καλλιεργήσει η ΝΔ.

- Οι εισοδηματικές ανισότητες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν. Ανατρέπεται δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, με πολύ προσπάθεια, είχε αρχίσει να αμβλύνει τις ανισότητες αυτές», σημειώνουν χαρακτηριστικά...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: