25.11.19

"Πρωταθλήτρια η Ν.Δ. σε «ασκήσεις λαϊκισμού»...


...Θέλει να ξεχάσουμε ότι έταζε λαγούς με πετραχήλια"...

“Η ρήση του ηχεί τραγικά επίκαιρη στην Ελλάδα του 2019, όπου το “ξύλο” για την επιβολή του νόμου είναι “στοιχείο της αναγκαστικότητας” (sic) σύμφωνα με τον υπουργό κ. Βορίδη”, εξηγεί η Δούρου προσθέτοντας ότι...
“η κυβέρνηση της ΝΔ, που τολμά να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, αποδεικνύεται η ίδια πρωταθλήτρια στις ασκήσεις λαϊκισμού”. “Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσουν οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ότι προεκλογικά η ΝΔ τους είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια και ότι σήμερα σφυρίζει αδιάφορα”, παρατηρεί η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ “ στη μαζική, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη που χρειάζεται ο τόπος”, η Ρ. Δούρου, αφού παρατηρήσει αυτός “ο δρόμος δεν είναι μεν εύκολος, είναι όμως μονόδρομος”, τονίζει ότι “σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τρόπους αντιστοίχισής του με τις δυνάμεις που τον στήριξαν εκλογικά”. “Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τα κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα των πολιτών που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης μέσα σε πρωτόγνωρες μιντιακά συνθήκες όπου τα συστημικά ΜΜΕ συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση”. Η ίδια λέει επίσης ότι αυτή η εξέλιξη “δεν αφορά ένα κόμμα ούτε μία χώρα - αφορά την ευρωπαϊκή Αριστερά”.

“Και σε αυτόν τον παραγωγικό διάλογο, όπως ήταν και η παράδοση από την εποχή του Συνασπισμού και του Χώρου Διαλόγου, όλες οι φωνές έχουν σημασία, ισότιμα και δημοκρατικά, στο πλαίσιο του εγελιανού σχήματος, θέση, αντίθεση, σύνθεση”, λέει η Δούρου προσθέτοντας : “με τελικούς κριτές, όπως πάντα, τους πολίτες”. “Αυτούς ακριβώς που σήμερα καλούμε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Να αλλάξουν τα δεδομένα, να δώσουν νέο νόημα στην πολιτική συμμετοχή, για το ποιοτικό άλμα που χρειάζεται για την αλλαγή από τα κάτω του κόμματος. Αυτός είναι ο κοινός μας αγώνας και η κοινή μας αγωνία”.

Τέλος, αναφερόμενη στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Ρ. Δούρου είπε ότι “σήμερα πια ο κ. Πατούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με όλους τους λαϊκισμούς, τα ψέματα και τη λάσπη που έριχνε στη Δύναμη Ζωής. Πλέον όλα αυτά του γυρίζουν μπούμερανγκ”, τονίζει η ίδια, αναφερόμενη στην νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής...



Δεν υπάρχουν σχόλια: