26.11.19

Δεν είδε τίποτα, δε γνωρίζει τίποτα...

...η γραμματέας του Φρουζή...

Με την εξέταση της Μαρίας Μαραγγέλη, πρώην γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη...
διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε ερώτηση του προέδρου αν έχει η κ. Μαραγγελη εξεταστεί ποτέ από αρχές σε Ελλάδα ή εξωτερικό τόνισε πως τον Οκτώβρη 2017 κατέθεσε μετά από κλήση της Τουλουπακη και παρουσία δυο εισαγγελέων. Αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο τμήμα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς. Υποστήριξε ακόμα πως ποτέ δεν κατέθεσε στο εξωτερικό.

«Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν η αρμοδιότητα μου», εξήγησε.

Υποστήριξε ακόμα πως έχει ενημερωθεί για τις καταθέσεις Κελέση, Σαράφη από δημοσιεύματα.

Σε ερώτηση αν έχει υποπέσει στην αντίληψη της δωροδοκία των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη ή Λυκουρέντζου και αν ποτέ έχει δει βαλίτσες απάντησε όχι και πρόσθεσε πως «πάντα ο Φρουζης κρατούσε τη μαύρη τσάντα του».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η κ. Τουλουπακη δεν ήταν στην κατάθεση.

«Δεν τη συνάντησα ποτέ εκτός διευκρινιστικών καταθέσεων που ήταν εντός», εξήγησε.

Ερωτηθείσα αν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου απάντησε «Όχι. Δεν ήταν στο αντικείμενο μου ο τομέας των εμβολίων».

Υποστήριξε ακόμα πως υπήρξαν συναντήσεις με τον κ. Στουρναρα λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων Φρουζή.

Για τον Φρουζή υποστήριξε πως το 2012 ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ χρησιμοποιούσε το ρόλο του για τη Novartis.

Σχολίασε ακόμα πως υπήρξε παράτυπη εκλογή, χωρίς να αλλάξει καταστατικό στο ΣΦΕΕ γιατι βγήκε πρόεδρος  ενώ ήταν αντιπρόεδρος και όχι πρόεδρος εταιρίας.

«Δεν είδα βαλίτσα με χρήματα»

Στη συνέχεια η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή ρωτήθηκε εκ νέου αν είδε ποτέ βαλίτσες με χρήματα.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

-Πλευρης: Βαλίτσες είδατε;

-Μαραγγέλη: Ο Φρουζης κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα samsonite με ροδάκια. Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από Novartis με Φρουζη για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζης από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Αποκάλυψε ακόμα πως έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. «Κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να πάρω τη πορσέ στο σπίτι και αρνήθηκα!», σημείωσε.

Έπειτα υποστήριξε πως «το 2016-17 πήραμε μπόνους!»

Είπε ακόμα πως δεν γνωρίζει πως πήγαινε η εταιρεία οικονομικά. Δεν γνωρίζει πχ για ζημιές το 2014. «Δεν με ενδιέφεραν οι ισολογισμοί», είπε και πρόσθεσε: «Είχα μικρή θέση για να γνωρίζω»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: