4.10.19

Με «αλλοίωση πληθυσμού» κινδυνολογεί τώρα η κυβέρνηση...

(BINTEO)

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον Στέλιο Πέτσα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση υιοθετεί, πλέον, και επισήμως τη...
φρασεολογία και συλλογιστική όλων των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης που κάνουν λόγο για «αλλοίωση» του χριστιανικού πληθυσμού και του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», θέμα που μπήκε στο επίκεντρο και με το χαρτοφυλάκιο που έδωσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν στον Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε, εμμέσως πλην σαφώς, για ανθρώπους με άλλη θρησκεία, άλλο πολιτισμό και άλλα στοιχεία που έρχονται στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η κυβέρνηση υιοθετεί σε κεντρικό επίπεδο δηλώσεις περί «αλλοίωσης πληθυσμού» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά ανέφερε ότι «Είναι πολύ πρώιμο όταν έχεις κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται, αιτούνται άσυλο και δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν μετά από κάποια χρόνια. Αν μιλάγαμε για μία μόνιμη κατάσταση θα έπρεπε να δούμε τον αριθμό τους. Αυτή τη στιγμή δεν είναι τέτοιος»,

Όμως στη συνέχεια σημείωσε «όπως ξέρετε, στην Ελλάδα ζουν αυτή τη στιγμή περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Δεν μιλήσαμε ποτέ στο παρελθόν για αλλοίωση πληθυσμού, όταν είχαμε μετακινήσεις, είτε μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, όπου είχαμε κάποιες μαζικές εισροές στην Ελλάδα. Ποτέ δεν μιλήσαμε για αυτό το πράγμα. Εδώ μιλάμε για άλλου τύπου, όμως, ροές μεταναστευτικές, ιδίως από χώρες με άλλη θρησκεία, με άλλο πολιτισμό, με άλλα -ας το πούμε έτσι- στοιχεία που φέρνουν μαζί τους, τα οποία πρέπει κανείς να τα εξετάσει».

Το βίντεο από το 7.45 και μετά

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος κάνει σαφείς αναφορές σε τόσο ακραίες απόψεις, παρά την όποια προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να… καλύψει τα λεγόμενά του.

Είχαν προηγηθεί, στην ίδια συνέντευξη, δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα πως δεν υπάρχουν πλέον ακραία στοιχεία εντός Κοινοβουλίου, κάτι που, πιστός στην κεντρική γραμμή, το πιστώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας στην κριτική από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Βουλή «απέβαλε από τους κόλπους της όλα αυτά τα ακραία στοιχεία που είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στη ΝΔ και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που να μπορεί να χαρακτηριστεί ακραίος στην ελληνική Βουλή σήμερα».

Επανέλαβε την εμμονή της κυβέρνησης να βαφτίσει το ζήτημα μόνο «μεταναστευτικό», χαρακτήρισε κρίσιμο το διάστημα μετά το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα και έκανε λόγο για τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση:

1.Φυλάσσουμε τα σύνορά μας.

2.Επιταχύνουμε τις διαδικασίες αίτησης ασύλου.

3.Προχωρούμε στις επιστροφές.

4.Φτιάχνουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα με γνώμονα πάντα και την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Κάλυψε, μάλιστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλέσει την Αμυγδαλέζα «Four Seasons», συγκρίνοντάς την με τη Μόρια. «Όποιος έχει πάει στη Μόρια ξέρει ότι οι συνθήκες είναι άθλιες. Προσπαθώντας κάποιος να δείξει τη διαφορά μπορεί να χρησιμοποιήσει και έναν όρο σαν το Four Seasons» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «έχουμε ανθρωπισμό μέσα μας, αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές», ενώ, πιστός στο νέο αφήγημα περί «μεταναστευτικού» δήλωσε «Τα πρώτα χρόνια όντως ήταν κάποια κύματα προσφυγικά. Όσο περνούσε ο καιρός, το πρόβλημα μεταλλασσόταν. Σιγά σιγά, και έγινε προσφυγικό-μεταναστευτικό. Και τώρα μιλάμε περισσότερο για μεταναστευτικό και λιγότερο για προσφυγικό. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Χαρακτήρισε τις κλειστές δομές ως «αποτρεπτικές» για εκείνους που θέλουν να έρθουν, υποστηρίζοντας «δεν πρέπει να αφήνουμε εργαλεία, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην πολιτική μας, απέξω για ιδεοληπτικούς λόγους. Οι πρόσφυγες είναι μια κατηγορία από μόνη της. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν δέχεται κάποιον που είναι πρόσφυγας και παλεύει για τη ζωή του», τόνισε, ενώ εξήγησε ότι η αποτροπή έχει να κάνει με το τι κάνουμε εμείς και με το τι κάνουν οι γείτονές μας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη με βάση την Κοινή Δήλωσή της με την ΕΕ να κάνει ό,τι μπορεί στην ενδοχώρα, στις ακτές, αλλά και στα χωρικά της ύδατα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: