Η «Φωτεινή Ελλάδα» και η επανίδρυση του κράτους...
Νίκος Λακόπουλος
«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο να θρηνούμε θανάτους από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» είπε χθες ο πρωθυπουργός. «Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη...
νέα διακυβέρνηση». Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά».
Δεν έγινε γνωστό αν θα επιτηρεί ο ίδιος στους δρόμους ως …τροχονόμος, αλλά ως …γυμνασιάρχης μιας άλλης εποχής πέρασε από το καφενείο της Βουλής για να δει αν τηρείται ο νόμος. Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει πολύ δουλειά τις επόμενες μέρες. Θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να τιμωρήσει τον απείθαρχο Πολάκη- πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας μάλιστα- που φαίνεται πως άρχισε την αντίσταση καπνίζοντας στο καφενείο της Βουλής.
Την ίδια ώρα σε άλλη αίθουσα εντοπίστηκε μια ακόμα μανιώδης καπνίστρια: η Ντόρα Μπακογιάννη. Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η επίπληξη του Νικήτα Κακλαμάνη -εκλεγμένου με ψήφους ρεκόρ ως αντιπρόεδρος της Βουλής- στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή.
Η χώρα μόλις απέχτησε τη νέα της κυβέρνηση, που δεν έχει επικεφαλής τελικά έναν μάνατζερ, αντί για πρωθυπουργό: η κυβέρνηση έχει διοικητή και η αθηναϊκή επιθεώρηση μπορεί να απέχτησε έναν ήρωα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια -αν δεν έχουμε εξελίξεις που θα μας βγάλουν έξω από την «κανονικότητα» με κωμικοτραγικά γεγονότα. Τα κράνη και οι ζώνες ασφαλείας, μαζί με την υγεία των πολιτών χρησιμοποιούνται εδώ για να επιβληθεί μια «τάξη» σε άλλα θέματα που εμποδίζουν την «ανάπτυξη», όσο και η ανάπτυξη- που έπεσε ως στόχος στο 3%- θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός καθεστώτος.
Κατά τα άλλα το άσυλο καταργείται και με ένα τηλεφώνημα θα μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια για οποιοδήποτε αδίκημα και όταν εξαντληθεί η εγκληματικότητα στην παλιά ΑΣΟΕΕ και το ΑΠΘ θα μας μείνει ο νόμος που κανένας δεν ξέρει ακόμα πώς θα χρησιμοποιηθεί. Προφανώς οι καταλήψεις, αλλά και οι αφισσοκολλήσεις είναι παράνομες πράξεις, όπως και οι απεργίες που θα πρέπει να αποφασίζονται πλέον με ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για μια επανάσταση, όπως είπε σήμερα ο πρωθυπουργός. Όλοι πλέον θα φορούν κράνη και ζώνες, δεν θα καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, πιθανόν να φοράνε γραβάτες και οι φοιτητές, όπως τα μέλη της κυβέρνησης και μια νέα μέρα ξημερώνει για το έθνος και τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε απλώς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά να γίνει ο αρχηγός της Νέας Δεξιάς και τώρα δεν θέλει απλώς την κυβέρνηση, αλλά σχεδιάζει το μέλλον μας μάλλον ως πατέρας του έθνους που έχει να κάνει με παιδιά που καπνίζουν δημόσια, δεν φορούν κράνη και δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρον τους.
Αυτά μαζί με τις 120 δόσεις και την αναθέρμανση της οικοδομής για να πάρει μπρος η οικονομία, όσο περιμένουμε τους ξένους επενδυτές, είναι τα πρώτα μέτρα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα στο πλαίσιο «τάξις και ηθική» και δεν θα έβλαπτε ούτε η προσευχή, η επαναφορά της φοιτητικής στολής, η απαγόρευση ίσως εντελώς του καπνίσματος -πολύ περισσότερο αφού ο λαός υποδέχεται τα νέα μέτρα με ανακούφιση. Επιτέλους μπαίνει στη χώρα μια τάξη.
Η εποχή της φιλελευθεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε πως είχε καπνίσει μια φορά και ο ΓΑΠ έκανε αγώνες για τη νομιμοποίηση της χρήσης είναι πολύ μακριά. Πιθανόν όλα αυτά μας έφεραν σ΄αυτό το χάλι και την χρεοκοπία. Άλλωστε ήταν ο ΓΑΠ ο πρώτος που σκέφτηκε πρώτος να εφαρμόσει το νόμο για το κάπνισμα -αντί για μια ….γλάστρα στο μπαλκόνι, όπως έλεγε πριν- και κατάλαβε πως για να αλλάξει η Ελλάδα -πρέπει να αλλάξουν οι Έλληνες -προκειμένου να γίνει μια Δανία του Νότου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη ως «μεταρρυθμιστής» που ανανέωσε το γερασμένο κόμμα του -όπως έλεγε ο ίδιος- και τώρα θα ανανεώσει και την χώρα, περιγράφοντας το όραμά του ως Φωτεινή Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει με λεπτομέρειες -π.χ. σκέφτεται και τους εργαζόμενους στις καπνιστικές λέσχες -που απορρίπτει ή μειώνει τη φορολογία για να μπορούν να αγοράσουν όλη κράνη.
Στο μεταξύ το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει την δομή εταιρείας με προισταμένους και υφισταμένους, με πλάνα και ηλεκτρονική παρακολούθηση και μια κυβέρνηση έξω από την κυβέρνηση που θα παίρνει τις αποφάσεις και θα ελέγχει τους υπουργούς που είναι ύποπτοι για κωλυσιεργία.
Η νέα κυβέρνηση «αποκομματικοποιεί» το κράτος καταργώντας το ΣΔΟΕ, θέτοντας την ΕΡΤ και το ΑΠΕ στην αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και επαναφέροντας τον αρχηγό της αστυνομίας που παραίτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι ως γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Την διοίκηση της ΕΥΠ αναλαμβάνει στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας -της G4S- που σημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκέφτεται μόνο την ιδιωτικοποίηση της υγείας ή της παιδείας, αλλά και της αστυνομίας -που μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική με πρακτικές και τεχνικές ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
H άλωση του κράτους για να το «αποκομματικοποιήσει», ο σχηματισμός μιας προσωπικής κυβέρνησης με πρόσωπα που δεν υπακούουν στην λαϊκή εντολή, αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν δείχνουν καμιά διάθεση μεταρρύθμισης. Ποτέ πριν καμιά κυβέρνηση δεν δημιούργησε τόσες υποψίες, τόση ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Ίσως γιατί ποτέ πριν ένας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο ανασφαλής ώστε να συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του να υποκαθιστά την κυβέρνηση από ένα διευθυντήριο από άγνωστα -και μη εκλεγμένα πρόσωπα, με στόχο ένα προσωποπαγές καθεστώς.
Η αντιπολίτευση πιάστηκε στον ύπνο. Οι συνταγματολόγοι ψάχνουν να δουν τι συμβαίνει καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνει με νομοθεσία που έχει στόχο μόνο την συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του, παίρνοντας αρμοδιότητες από το ένα υπουργείο για να τις δώσει σε άλλο, κι από κει στον εαυτό του, καταργώντας διοικήσεις και ιδρύοντας ένα κράτος -τέρας με στόχο όπου ένας υπερπρωθυπουργός -μετά την συνταγματική αναθεώρηση- θα μπορεί ουσιαστικά να διορίζει τον Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα εκλέγεται με 151 ψήφους...
anoixtoparathyro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου