Οι πολιτικοί του πρόγονοι, το έθεσαν εκτός νόμου. Το οτι ο Καραμανλής, η πρώτη κυβέρνηση του οποίου (ΕΡΕ) είχε γεμίσει τα ξερονήσια και τις φυλακές με τους αγωνιστές και τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, το νομιμοποίησε το '74, όπως ψελλίζουν κάποιοι (ανιστόρητοι) είναι μάλλον αστείο. Όποιος και να 'ταν την εποχή εκείνη το ίδιο θα 'κανε: Δημοκρατία, και μάλιστα σε χώρα μέλους κράτους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με εκτός νόμου πολιτικά κόμματα, δεν θα 'ταν Δημοκρατία.
Και έρχεται ο Κυριάκος τώρα με τον εκλογικό νόμο που σχεδιάζει να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, να το θέσει εκτός βουλής. Πως?
Με...
το πλαφόν του 4%-5%, που σχεδιάζει για την είσοδο των κομμάτων στην βουλή.
Ενα κόμμα όπως το ΚΚΕ, που είναι λίγο πάνω από το 5% (παρότι έχει δείξει οτι διαθέτει συμπαγή πολιτική μάζα ψηφοφόρων) φλερτάρει μ' αυτό τον κίνδυνο.
Με αυτόν τον εκλογικό νόμο που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης, πάει για τετρακομματική, ή και τριτοκομματική βουλή.
Επίσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει το Φθινόπωρο στην βουλή (τις σχετικές πληροφορίες έχει σήμερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αυξάνει τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας και δίνει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα με βάση το ποσοστό που καταγράφει στις εκλογές...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου