30.7.19

Το λουκέτο στον News247 88.6...

Με έναν ενημερωτικό σταθμό λιγότερο βρέθηκε η αγορά των ΜΜΕ. Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 15 ημέρες μετά τις εκλογές που κέρδισε η ΝΔ, ο News247­-88,6 κατέβασε ρολά ως...
ενημερωτικός σταθμός και θα επανέλθει στο πρότερο καθεστώς του μουσικού σταθμού. Το εγχείρημα της επέκτασης από το Internet σε τηλεόραση, πολιτικό ραδιόφωνο και εφημερίδες δεν είχε αποτέλεσμα.

Η 24Media, με ανακοίνωσή της για το λουκέτο, άφησε να εννοηθεί πως η απόφασή της οφείλεται στις «συνεχείς εγκλήσεις από το ΕΣΡ» για την προηγούμενη αλλαγή της φυσιογνωμίας από μουσικό σε ενημερωτικό, μιλώντας παράλληλα για «μεγάλη οικονομική επένδυση που έγινε, χωρίς όμως να παρατίθενται στοιχεία. 

Η ιδιοκτησία της 24 Media, όταν απέκτησε τον Panda FM-88,6, έναν μουσικό σταθμό, για να τον μετατρέψει σε ενημερωτικό, γνώριζε το πρόβλημα που θα εμφανιζόταν στην πορεία εξαιτίας της νομοθεσίας. Πλήθος σταθμών καλείται από το ΕΣΡ σε ακρόαση, ωστόσο δεν κατεβάζουν ρολά, αλλά δίνουν πολλές μάχες μέχρι τέλους. Παράλληλα, η πρόσληψη του Φίλιππου Ταλάντη πριν από μερικούς μήνες, ειδικού στα μουσικά ραδιόφωνα, για τη δημιουργία ενός νέου σταθμού αυτής της κατηγορίας έστελνε ένα μήνυμα επί των προθέσεων στους πάντες.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν αποκλειστικά στο ραδιόφωνο News247-88,6 και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της 24Media απολύθηκαν, ενώ η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε σε μια χλιαρή ανακοίνωση...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: