30.7.19

Αύξηση τιμολογίων, πώληση «φιλέτων»...

Το σχέδιο Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ - α λα Ολυμπιακή, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε - αποτελεί στον πυρήνα του ένα σχέδιο πώλησης των «φιλέτων» της εταιρείας, των...
«κομματιών» δηλαδή που είναι αποκλειστικά κερδοφόρα. 

Παράλληλα βρίθει σκιών και στο επικοινωνιακό κομμάτι, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να το «πουλήσει» στους πολίτες. 

Η κυβερνητική επιλογή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στηρίχθηκε εν πολλοίς από τα στελέχη της ΝΔ στην καταστροφολογία που διοχετεύτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί κατάρρευσης της εταιρείας και σε δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υποστήριξε «πώς μόνο ένας τρελός θα έπαιρνε τη ΔΕΗ». 

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια πρακτική που ακολούθησε και επί Ολυμπιακής, όταν διατεινόταν ότι κανείς δεν θα την έπαιρνε και τελικά πουλήθηκε για 177,2 εκατ. ευρώ. 

Η απαξίωση μιας εταιρείας πριν την πώλησή της είναι μάλλον αντεπιχειρηματική ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πάγια τακτική για να προωθηθούν ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του κράτους. Το ερώτημα στην περίπτωση της ΔΕΗ κατά πόσο η σχετική καταστροφολογία έχει πραγματική βάση. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο tvxs.gr, αναφέρει ότι πράγματι υπάρχει «ένα πρόβλημα ρευστότητας με την εταιρεία και κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του σε αυτό», ωστόσο, τονίζει ότι «είναι απόλυτα διαχειρίσιμο». 

«Όποιος λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι απόλυτα διαχειρίσιμο έχει άλλους στόχους. Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιεί τεράστιες επενδύσεις κάθε χρόνο στη χώρα και βεβαίως μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της, ως όμιλος»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Αγγελικής Δημοπούλου στο  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: