14.6.19

Ερμαιο πολιτικών επιδιώξεων η Θέμις;...

Το ζοφερό κλίμα που δημιουργήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά τις κάθε είδους σκοπιμότητες και κυρίως την εμπλοκή δικαστικών λειτουργών σε δημόσιες αλληλοκατηγορίες μπορεί να...
συμφέρει την αντιπολίτευση, αλλά σίγουρα θέτει σε κίνδυνο, όχι φυσικά την ανεξαρτησία, αλλά το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης.

Οι διαρροές και οι πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, αλλά και η επιλεκτική υιοθέτηση των καταγγελιών αυτών από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους στις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, είναι βέβαιο ότι θα πείσουν για άλλη μία φορά τους πολίτες ότι κανένα «μαχαίρι δεν φτάνει ποτέ στο κόκαλο» της εξουσίας.

Η πλήρης δικαστική διερεύνηση του υπαρκτού και μεγάλου σκανδάλου της Novartis, το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως και ο Ι. Αγγελής, δεν είναι δυνατόν να υπονομεύεται ουσιαστικά από πολιτικές σκοπιμότητες που παρεμποδίζουν το εισαγγελικό έργο. Είναι αδιανόητο να κατηγορείται μία κυβέρνηση που θέλησε να αφήσει τη Δικαιοσύνη ελεύθερη να διερευνήσει τέτοιας έκτασης υποθέσεις διαφθοράς, όταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφταναν ακόμα και να κλείνουν τη Βουλή για να αμνηστεύονται τα μεγάλα σκάνδαλα σε επίπεδο υπουργικών ευθυνών.

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί τους δηλώνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη, αλλά στην πράξη συκοφαντούν -ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο- κάθε εισαγγελέα που ερευνά παρόμοιες δικογραφίες αναζητώντας τους ενόχους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η προσφιλής επίκληση της «σκευωρίας», πριν ακόμα εισαγγελείς και ανακριτές ολοκληρώσουν τις έρευνες, πριν ασκήσουν όποια δίωξη, και οι απειλές κατά πάντων επαναφέρουν το ίδιο νοσηρό κλίμα που κυριάρχησε τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς κρύβονταν στα συρτάρια.

Ο Αντ. Σαμαράς απειλώντας μίλησε για εισαγγελείς εγκληματίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει κοινοβουλευτικούς «ελέγχους» πολιτικών αντιπάλων του, η Φώφη Γεννηματά ζητά παραιτήσεις, ενώ ο Ευάγγ. Βενιζέλος ζητά να απόσχουν οι ανώτατοι δικαστές από τους πειθαρχικούς ελέγχους μέχρι τις εκλογές (!).

Για πρώτη φορά στα χρονικά εγκαλούνται εκείνοι που θέλησαν την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης και όχι εκείνοι που την «κουκούλωναν» και έχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες. Με δύο μόνο λόγια: «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: