Η ομάδα εργασίας θα κληθεί να καθορίσει τις παραμέτρους οι οποίες θα καταγράφονται (υποχρεωτικά ή προαιρετικά) στο μητρώο, τη διαδικασία καταχώρησης των πληροφοριών καθώς και τα κριτήρια για την...
αξιολόγηση της ποιότητας των πληροφοριών αυτών. Επίσης, επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της πορείας ολοκλήρωσης του μητρώου και στη συνέχεια με την τήρηση και την επεξεργασία των δεδομένων του μητρώου. Με βάση τα συμπεράσματα που θα εξάγονται, η ομάδα εργασίας θα εισηγείται στο υπουργείο Υγείας τη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο τη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.
Την ομάδα εργασίας αποτελούν, σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, οι εξής:
1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Παιδίατρος – Επιδημιολόγος, Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.).
2. ΛΥΤΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος.
3. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Παιδίατρος, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).
4. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Νοσηλευτής – Επιδημιολόγος, της Ε.Σ.Δ.Υ.
5. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Παιδίατρος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α.
6. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Παιδίατρος, Υπουργείο Υγείας.
7. ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Παθολόγος, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εποπτείας Εθνικών Μητρώων Ασθενών.
8. ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.), μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εποπτείας Εθνικών Μητρώων Ασθενών.
Συντονιστής της ομάδας ορίζεται ο κ. Παναγιωτόπουλος και γραμματέας η κ. Μαρία Λεγαντή, η οποία υπηρετεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη συγκρότηση αντίστοιχων ομάδων για δέκα ακόμη μητρώα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος τις τελευταίες ημέρες υπέγραψε αντίστοιχες αποφάσεις για τη δημιουργία και τη διαχείριση των Εθνικών Μητρώων Ασθενών με Ρευματολογικά Νοσήματα, Άνοια, Ψωρίαση, Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Σακχαρώδη Διαβήτη, Αιματολογικά Νοσήματα, Δυσλιπιδαιμία, κακοήθη Νεοπλάσματα, καθώς και Εθνικού Μητρώου Καταγμάτων.
Όλα, ακόμα και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, υλοποιούνται στο πλαίσιο της Επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης, με στόχο «τη διασφάλιση της ταχύτερης διάγνωσης, της βέλτιστης θεραπείας, της αποτελεσματικότερης παρακολούθησης των ασθενών, αλλά και της πλέον αποδοτικής διαχείρισης των πόρων για την υγεία». Ως προς το τελευταίο, προκύπτει εκ νέου το θέμα της αποσύνδεσης των εμβολίων από τη φαρμακευτική δαπάνη και της ένταξής τους στη δημόσια υγεία και την πρόληψη, όπως προτείνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΟΟΣΑ...
newsbomb.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου