Πάνω από 21.000 άνθρωποι από 33 χώρες έλαβαν μέρος στη μεγάλη καμπάνια Europe Talks, 200 από αυτούς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, ανά ζευγάρια, για να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο για...
όλα αυτά που τους χωρίζουν αλλά και τους ενώνουν.
Μετανάστευση, προσφυγικό, οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή: κρίσιμα θέματα που απασχολούν σε διαφορετικό βαθμό τους πολίτες της Ε.Ε., οι οποίοι σε λίγες μέρες καλούνται να ψηφίσουν τους νέους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και αν οι ίδιοι οι πολιτικοί συχνά δεν μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους ουσιαστικά για τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο ή δεν ακούν αυτά που έχουν να πουν οι πολίτες, οι Ευρωπαίοι έδωσαν μόνοι τους το παράδειγμα του πολιτικού διαλόγου στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού της έκφρασης, όσο κι αν διαφωνούν σε αρκετά θέματα.
Το περασμένο Σάββατο, 11 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, περίπου 200 άνθρωποι από διαφορετικές χώρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, ανά ζευγάρια, για να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο για όλα αυτά που τους χωρίζουν αλλά και τους ενώνουν. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άλλοι συμφώνησαν να συζητήσουν μέσω βιντεοκλήσης.
Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην πρωτοβουλία Europe Talks, που ξεκίνησε από τη γερμανική Die Zeit, με σκοπό να φέρει κοντά τους πολίτες της Ε.Ε. Η «Εφ.Συν.» συμμετείχε στη μεγάλη καμπάνια μαζί με άλλα 15 μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα και βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα μαζί με δύο από τους Ελληνες που πήραν μέρος στον μεγάλο ευρωπαϊκό διάλογο.
Συνολικά πάνω από 21.000 άνθρωποι από 33 χώρες έλαβαν μέρος στην καμπάνια Europe Talks -οι 455 από την Ελλάδα- και οι απαντήσεις που έδωσαν αποτυπώνουν ότι μάλλον είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν.
Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων είναι 42,7 έτη, με τους νεότερους συμμετέχοντες να είναι 18 ετών και τον γηραιότερο 91 ετών. Περίπου το 30% όλων των συμμετεχόντων είναι γυναίκες και το 70% άνδρες.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία και τη Φινλανδία...
Δείτε εδώ πώς απάντησαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου