Ο λαός θα έχει να επιλέξει, σε δύο βασικά διλήμματα. Το ένα είναι εάν θα επιτρέψει σε αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, να επανέλθουν και το άλλο, αν θα μπορέσει να εκτιμήσει αυτά που...
κάναμε εμείς από το 2015 και μετά, συγκρίνοντας αυτά που έγιναν πριν από το 2015. Είναι μία καθαρά πολιτική σύγκρουση, ο λαός δηλαδή θα ψηφίσει με βάση ‘’το ταξικό του συμφέρον’’. Το παλαιό πολιτικό καθεστώς ή εμείς;" ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι δίνουμε μία μεγάλη ανάσα και μία λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που κληρονομήσαμε από το 2015 και απαντούμε σε όλους αυτούς που μας έλεγαν ότι θα αφήσουμε αυτό το πρόβλημα και δεν θα το λύσουμε, τόνισε σε συνέντευξη του ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Λύσαμε και αυτό το πρόβλημα. Μεγάλο λάθος όποιος λέει ότι ''υπερφορολογήσαμε'' τους πολίτες και γι' αυτό το λόγο αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα. Εγώ ασχολούμαι με τα φορολογικά από το 1982 (στον ιδιωτικό τομέα και μετά στο δημόσιο) κι εάν ίσχυε αυτό ,τότε θα έπρεπε όταν μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα (επί Αλογοσκούφη) να μειωνόταν και τα ληξιπρόθεσμα!
Δεν είχαμε κάτι τέτοιο τότε. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Βεβαίως όταν μαζεύεις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις, αυτό δημιουργεί μία πρόσθετη δυσκολία και αναγκαστήκαμε από το 2015 να προσθέσουμε φορολογικές υποχρεώσεις. Αθροιστικά όμως όχι όσες είχαν προστεθεί από το 2010 έως το 2014. Εμείς δηλαδή αύξηση στους φόρους περιουσίας ,από τα 600 εκατ. το έτος, στα 3,4 δις που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ, δεν κάναμε τέτοια αύξηση.
Δίνουμε τώρα λύση στην ρύθμιση οφειλών και δίνουμε λύση γενικότερα στο τι θα γίνει με τα θέματα των φόρων ,με ένα σχέδιο συνολικής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης, διότι εμείς κατορθώνουμε την κοινωνική ωφέλεια που υπάρχει από την περίοδο που έκλεισε το μνημόνιο μέχρι τώρα, να την επιστρέφουμε στους πολίτες.
Σε σχέση με την θεωρία περί ''προεκλογικών μέτρων''
Ο λαός θα έχει να επιλέξει, σε δύο βασικά διλήμματα. Το ένα είναι εάν θα επιτρέψει σε αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, να επανέλθουν και το άλλο, αν θα μπορέσει να εκτιμήσει αυτά που κάναμε εμείς από το 2015 και μετά, συγκρίνοντας αυτά που έγιναν πριν από το 2015. Είναι μία καθαρά πολιτική σύγκρουση, ο λαός δηλαδή θα ψηφίσει με βάση ‘’το ταξικό του συμφέρον’’. Το παλαιό πολιτικό καθεστώς ή εμείς;
Το ιδεατό θα ήταν να γίνει και σε αυτήν την ρύθμιση αυτό που έγινε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή να αθροίζονται όλες οι υποχρεώσεις του πολίτη(χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες και στους ιδιώτες) και να βγαίνει μία δόση, που να εξυπηρετεί όλους. Δυστυχώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει, διότι έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το ν Ν.4336 του 2015 σε σχέση με τις ρυθμίσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να κινηθούμε στα πλαίσια αυτών των δεσμεύσεων.
Ο ΠΘ είναι πολύ τυχερός γιατί ο κ. Μητσοτάκης πολύ συχνά του κάνει τα καλύτερα δώρα. Διότι η ΝΔ κάνει πολιτικές επιλογές ως προς την τακτική της, οι οποίες για εμάς είναι πολύ καλές ,αλλά δεν είναι καλές για την πολιτική ζωή και για τον τόπο. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια περίοδο, να θέτεις θέματα προσωπικών στρατηγικών ή προσωπικών κινήσεων κάποιων Υπουργών και όχι τα γενικότερα ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.
Αυτό που περίμενα εγώ από την ΝΔ να πει για παράδειγμα στον τομέα της Υγείας ή στον τομέα των ΑΜΕΑ, τι πολιτική είχε αυτή μέχρι το 2014 και τι είχαμε εμείς από το 2015, και εκεί να γίνει η σύγκρουση. Αυτή η προσπάθεια κάθε φορά να παρασύρεται από το τι θα της πουν διάφορα ΜΜΕ και να βάζει εκεί την πολιτική της στρατηγική, είναι λάθος.
Ο κ. Πολάκης έχει απαντήσει με πολιτική επάρκεια, όπως για παράδειγμα όταν υπήρξε διοικητής σε νοσοκομείο που δεν είχε τα χαρτιά που ορίζει ο νόμος και ανακαλύφθηκε αυτό στην πορεία, αντικαταστάθηκε και ακολουθήθηκε η διαδικασία της ΕΔΕ. Δεν κουκουλώνουμε εμείς τίποτα. Γιατί ακριβώς δεν μπορεί να μας ''κρατήσει'' κάποιος, ότι έχουμε τα λεγόμενα δικά μας παιδιά που θέλουμε να ευνοήσουμε, σε βάρος κάποιων άλλων...
avgi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου