11.4.19

Ο Ταγιάνι καταδικάζει το «χυδαίο» Μακελειό...

Τις «χυδαίες και σεξιστικές αναφορές σε δημοσιεύματα του Τύπου» καταδίκασε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, απαντώντας στον...
Δημήτρη Παπαδημούλη μετά από δύο επιστολές που είχε στείλει ο δεύτερος στον πρώτο για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού», με το οποίο το «Μακελειό» επιτέθηκε σε στελέχη της κυβέρνησης και την σύντροφο του πρωθυπουργού.

«Ως δημοσιογράφος, εκφράζω τη λύπη μου για τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου. Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζω πάντα τέτοιες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού μας οργάνου» τόνισε ο πρώτος για να προσθέσει το εξής: 

«Ο σεβασμός των αξιών μας είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημοκρατική και ευημερούσα ανάπτυξη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να δεσμευόμαστε σε αυτές τις αξίες και σε όλα τα επίπεδα».



Ο Έλληνας ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε ζητήσει στο πλαίσιο διεθνοποίησής του θέματος από τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών να καταδικάσουν «έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας».

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η απάντηση Ταγιάνι έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς αντιδράσεις για το μιαρό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που ντρόπιασε την Ελλάδα και χρήζει απόλυτης καταδίκης και απομόνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: