Tη συνεργασία τους εν όψει ευρωεκλογών ανακοίνωσαν η Λαϊκή Ενότητα και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, και...
στην οποία συμμετείχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, παρουσιάστηκαν οι δύο εκπρόσωποι του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που θα μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής», η Πηνελόπη Πετροπούλου (οδοντίατρος) και ο Βασίλης Περαντζάκης (προγραμματιστής - αναλυτής).
Τη συζήτηση συντόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής Δέσποινα Σπανού.
Στην τοποθέτησή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα και το Κόμμα των Πειρατών είναι δυνάμεις που «έχουμε τη δική μας ιστορία θα έλεγα ο καθένας και έχουμε διαδραματίσει έναν ρόλο, ο οποίος είναι γνωστός θα έλεγα στον ελληνικό λαό, όχι, όμως, όσο θα έπρεπε γιατί δεν έχουν βοηθήσει τα ΜΜΕ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος, οι πολίτες οι οποίοι είναι ενεργοί, γνωρίζουν ποιοι είναι η Λαϊκή Ενότητα και ποιο το Κόμμα των Πειρατών».
«Σε αυτήν την πολιτική μας συμφωνία, ο πυρήνας της είναι ο αγώνας κατά των μνημονίων και για την ακύρωσή τους και ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόμορφη «κατοχή».
Στη δική του παρέμβαση του ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών τόνισε πως «η συμμαχία μας με την Λαϊκή Ενότητα δεν προέκυψε από το πουθενά. Καταρχήν, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στα πεζοδρόμια. Βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό που πάνω κάτω τα ίδια έγραφαν. Περίπου με την πρώτη ματιά διαπιστώσαμε πως κάποιες λέξεις όπως Ελευθερία - Δημοκρατία - Σεβασμός - Ισότητα - Ανθρώπινα Δικαιώματα ήταν κοινές στο λεξιλόγιο μας. Οι κοινοί αγώνες κατά των πλειστηριασμών, κατά της -κάθε είδους και μορφής- κρατικής αυθαιρεσίας, οι κοινές μας ανησυχίες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας βοήθησαν να χτίσουμε μια σχέση αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο πολιτικός διάλογος επιχειρημάτων και οι εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι η σημερινή μας συνάντηση η σημερινή μας συμμαχία».
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου