10.4.19

Τα πέντε κρυφά χαρτιά του Τσίπρα...

...για τις Ευρωεκλογές...

Στην τελευταία “στροφή" μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και αυτό φάνηκε από το σήμα που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να σχεδιάσουν τα...
επόμενα βήματα μέχρι τις 26 Μαίου.

Δεν είναι τυχαίο πως στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στην ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του κόμματος για τη στήριξη της νέας προσπάθειας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι το Σάββατο τόσο σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων στην περιφέρεια όσο και από τους βουλευτές, τα στελέχη και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι μεγάλο και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο αμέσως μετά την εκδήλωση για την προοδευτική συμμαχία προκειμένου να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στην πρωτοβουλία που έχει παρθεί.

Η πλατιά εκλογική επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Θα αριθμεί περισσότερα από 100 άτομα και θα αναδείξει με τη σειρά της ένα ολιγομελές συντονιστικό όργανο.

Δυο είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με κορυφαία στελέχη. Οι αναποφάσιστοι πρώην ψηφοφόροι του κόμματος που εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να εμπιστευτούν για ακόμα μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα και η αποχή. Η εκστρατεία που θα υλοποιηθεί θα έχει ως βασικό στόχο το κόμμα να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους του και να πλησιάσει τις νέες ηλικίες, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Με αυτά τα δεδομένα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκολλήσει από την περιοχή του 50% στην οποία κινείται εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο μετά και τις χθεσινές 12 ανακοινώσεις απομένουν ακόμα 5 κενές θέσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα διαχειριστεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Όσο η ευρωλίστα συμπληρώνεται τόσο η πιθανότητα να βρεθεί ακόμα ένα κορυφαίο κομματικό ή κυβερνητικό στέλεχος στην ευρωλίστα απομακρύνεται. Παρ’ όλα αυτά καλά ενημερωμένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως έχουν γίνει συζητήσεις ή έχουν “βολιδοσκοπηθεί” αρκετά πρόσωπα έως τώρα. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται πως είναι πολύ δύσκολο να αφήσει την οδό Νίκης, ενώ στη μάχη των Βρυξελλών δεν αναμένεται να βρεθεί ούτε ο Αλέξης Χαρίτσης ούτε ο Πάνος Σκουρλέτης (έχει και ασυμβίβαστο λόγω της θέσης του γραμματέα της ΚΕ) παρά το γεγονός ότι και τα τρια στελέχη θα έδιναν κύρος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Νίκος Παππάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Άχτσιόγλου και Νίκος Φίλης θα αποτελούσαν επίσης πολύ καλές επιλογές και φαίνεται πως έχουν πέσει στο τραπέζι αν και εκτιμάται πως όλοι τους επιθυμούν να δώσουν την προσοχή τους στη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Ένα μέλος της "Γέφυρας", ο Σωτήρης Βαλντέν, δυο της ΔΗΜΑΡ, η Τζένη Αρσένη και ο Στέργιος Καλπάκης, συμπεριελήφθησαν στα χθεσινά νέα ονόματα. Το στέλεχος των “53+” Πάνος Λάμπρου θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ κοντά στην κίνηση θεωρείται πως κινείται και ο καθητητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Κομματικές πηγές δεν διέψευδαν χθες στο newpost.gr πως συζητήσεις με τον Αλέξη Γεωργούλη έχουν γίνει προκειμένου ο ηθοποιός να δώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των ευρωεκλογών.

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο ειδική εκδήλωση με όλους τους ευρωβουλευτές με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της 26ης Μαίου που θα αποτελέσει το “εισιτήριο” για τις εθνικές εκλογές.

Για την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν πιο ξεκάθαρος από ποτέ: “Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δεν θα υπάρξουν τετραπλές κάλπες τον Μάιο. Είναι τόσο απλό”, τόνισε χαρακτηριστικά θέλοντας να δώσει τέλος στα νέα σενάρια για πρόωρες κάλπες που φούντωσαν για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: