23.3.19

Δεύτερο δημοψήφισμα αντί Βrexit...



...ζητούν χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο...

Οι υπέρμαχοι της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γηραιά Ήπειρο συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, στην άκρη του Χάιντ Παρκ και πραγματοποιούν πορεία μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον ...

αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ πριν καταλήξουν έξω από τη Βουλή..

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από τη φιλοευρωπαϊκή καμπάνια People's Vote, η οποία καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την αποχώρηση από την Ε.Ε. και έχει ήδη μαζέψει πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές.

«Άνθρωποι απ' όλα τα στρώματα μπορούν να δουν πως αυτό που τους είχαν κάποτε προσφέρει δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που παραδίδεται και είναι θυμωμένοι γι' αυτό, επειδή αισθάνονται ότι τους επιβάλουν να καταπιούν μια κακή συμφωνία», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του People's Vote, Τζέιμς Μακγκρόρι.




Στη διαδήλωση συμμετέχει και το αυτοαποκαλούμενο «Αριστερό Μπλοκ», με προεξέχοντα μέλη από το κόμμα των Εργατικών, σε συνδυασμό με άλλα αριστερά κόμματα.

Ο Tομ Γουότσον, αναπληρωτής πρόεδρος των Εργατικών, θα λάβει μέρος στη διαδήλωση και αναμένεται να δηλώσει, σύμφωνα με τον Guardian : «Η τωρινή κατάσταση δεν λειτουργεί ούτε για τους ανθρώπους που ψήφισαν να μείνουμε στην ΕΕ, ούτε γι' αυτούς που ψήφισαν να φύγουμε. Δεν νομίζω πως το Κοινοβούλιο θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα».

Το Αριστερό Μπλοκ έχει κρεμάσει ένα πανό στη γέφυρα Γουεστμίνστερ, το οποίο γράφει «Αγαπάμε τον σοσιαλισμό, μισούμε το Brexit».

Οι κινητοποιήσεις έρχονται ενώ οι Μέι δέχεται αυξανόμενες πιέσεις ύστερα από την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες κατά την οποία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι «όλα είναι πιθανά», ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέλλον του Brexit είναι στα χέρια των Βρετανών και πως η Ε.Ε. προετοιμάζεται για το χειρότερο, αλά ελπίζει για το καλύτερο. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: