11.3.19

«Όχι» σε συγκάλυψη υποθέσεων α λα Γεωργιάδη και Novartis...

Πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr αποτυπώνει την άποψη των πολιτών στο θέμα της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη και απορρίπτει τον τρόπο με τον...
οποίο η Νέα Δημοκρατία χειρίστηκε την υπόθεση.

Ειδικότερα, το 93% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως πρόσωπα που βαρύνονται με τέτοιες καταδίκες θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση. Με την άποψη αυτή συμφωνεί το 92% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν Ν.Δ.

Το 92% των πολιτών πιστεύουν ότι τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα στελέχη, ενώ την ίδια άποψη για το θέμα έχει το 94% όσων ψηφίζουν Ν.Δ. Μόλις το 5% αναφέρει ότι αυτά είναι «προσωπικά ζητήματα» κομματικών στελεχών.

Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι ο Ν. Γεωργιάδης παύει να αποτελεί στέλεχος του κόμματος μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, ενώ ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης έκανε λόγο για σκευωρία («Η Ν.Δ. σφυρίζει αδιάφορα», Εφ.Συν., 28.02.2019).

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απορρίπτει τους ισχυρισμούς Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis. Το 66% δηλώνει πως στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα έναντι μόλις 16% που συμφωνεί με τον ισχυρισμό περί σκευωρίας.

Και σε αυτή την περίπτωση η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (44% της Ν.Δ. και 47% του ΚΙΝ.ΑΛΛ.) διαφωνούν με το αφήγημα των ηγεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: