9.3.19

Μία εκδήλωση για τα fake news...

Σε μία εκδήλωση με τους …επαΐοντες, προκειμένου να προσεγγιστεί σωστά το φαινόμενο των ‘fake news’ καλεί ο...
Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ειδικότερα, στο κλειστό workshop υπό τον τίτλο «Fake news 2.0 : Μία πρακτική προσέγγιση στο τι συμβαίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη», που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Electra Palace, θα μιλήσουν μόνο οι καλά γνωρίζοντες. 

Μεταξύ αυτών, ο Κωνσταντίνος Κορίκης (Digital Media Strategist) θα μιλήσει για «τα μέτρα που έχουν λάβει οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων με αφορμή και τις επικείμενες ευρωεκλογές», αλλά και για το «πώς μαθαίνουν και πώς εμπιστεύονται τις ειδήσεις σε 36 χώρες», ενώ θα αναφερθεί αναλυτικά στα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης, θα μιλήσει για τα «fake news και trolls στην Ελλάδα», επιχειρώντας μία ιστορική αναδρομή, αλλά και αναλύοντας πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο σήμερα και ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται. Τέλος, ο επιστήμονας δεδομένων Φλόρεντς Τσελάι θα μιλήσει για την «καταπολέμηση και ταυτοποίηση των fake news μέσα από την τεχνολογία», αλλά και για το «τι μας επιφυλάσσει το μέλλον»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: