4.3.19

Fake news και παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη...



Άντα Ψαρρά

Χθες το απόγευμα και μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις της Ν.Δ. για ανύπαρκτο θέμα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από το...
υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Η Ν.Δ. για δεύτερη μέρα επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ποια είναι η αντίληψή της για το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία του θεσμού. Από τη “σκευωρία” για την πρωτόδικη καταδίκη στελέχους της για την πράξη της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, επανήλθε στη “σκευωρία” της Novartis, με αφορμή πειθαρχικές διώξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση. Το μόνο στο οποίο αποσκοπεί είναι η δημιουργία κλίματος και η ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάταια όμως, διότι αυτή ενεργεί ανεξάρτητη και απερίσπαστη, όσο και αν αυτό ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση».

Είχαν προηγηθεί οι δύο ανακοινώσεις της Ν.Δ. με τις προτροπές για άμεση απομάκρυνση της εισαγγελέως διαφθοράς. Στη μεν πρώτη τέθηκε το ερώτημα «Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας Γ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;».

Η ανακοίνωση προχωρούσε και στη διαπίστωση ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων δεν περιέχει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στις γνωστές εικασίες περί σκευωρίας.

Η διάψευση ήταν άμεση δεδομένου ότι ο Γ. Πεπόνης είχε ήδη προτείνει και είχε τεθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η υπόθεση στο αρχείο, ενώ το πόρισμα και ειδικά το πολυσέλιδο παράρτημα των επιθεωρητών δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα και βρίσκεται μόνο στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς.

Στη δεύτερη ανακοίνωση η Ν.Δ. αντί να παραδεχτεί το fake news, αλλά και την ωμή προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη, επανήλθε για να κατακρίνει αυτή τη φορά τον κ. Πεπόνη, ο οποίος πρότεινε να μπει στο αρχείο μία πειθαρχική έρευνα που αφορούσε τη συνάντηση των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη για το θέμα της Novartis και κάλεσε ξανά την κυβέρνηση «να απαντήσει αν η κ. Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis ελέγχεται για τους χειρισμούς της, ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελέα κ. Αγγελή».

Το παράξενο είναι ότι αυτές τις ευαισθησίες δεν τις είχε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση όταν οδηγούσε τον κ. Πεπόνη σε παραίτηση ή όταν απαξίωνε το πόρισμα Αγγελή που αφορούσε την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ε. Ράικου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: