8.3.19

Το Facebook κατά των αντιεμβολιαστών...

Eκστρατεία καταπολέμησης των αντιεμβολιαστικών κινημάτων, που χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλουν τις...
απόψεις τους και να παραπληροφορούν συστηματικά γύρω από τις υποτιθέμενες επιπτώσεις των εμβολίων, ξεκινά τo Facebook.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάπλωση και ισχυροποίηση των αντιεμβολιαστικών απόψεων, δίνοντας βήμα σε ομάδες και πρόσωπα να αναπτύξουν την ρητορική τους ενώπιον εκατομμυρίων χρηστών και βγάζοντας τους αντιεμβολιαστές από το κοινωνικό περιθώριο.

Δημόσιες ομάδες με χιλιάδες μέλη στο Facebook έχουν μετατραπεί σε πυρήνες προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων γύρω από το θέμα, στρεφόμενες ενάντια σε όσους προσπαθούν να διαψεύσουν τις απόψεις του.

Το Facebook, λοιπόν, αποφάσισε πως θα απενεργοποιεί του λογαριασμούς και θα απορρίπτει τις διαφημίσεις που διακινούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό.

Αντίθετα, θα προωθεί πληροφορίες για την ευαισθητοποίηση των χρηστών και την έγκυρη ενημέρωσή τους. Ακόμη, μέσω των αλγορίθμων στις αναζητήσεις, θα επηρεάσει την ιεράρχηση των αποτελεσμάτων, υποβαθμίζοντας τις σελίδες και τις ομάδες των αντιεμβολιαστών.

Η αντιπρόεδρος του Facebook, Μόνικα Μπίκερτ, ανακοίνωσε ότι η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί και στο Instagram (που ανήκει στο Facebook), ενώ το YouTube (που ανήκει στη Google) πρόσφατα ενημέρωσε ότι δεν θα συστήνει πλέον στους χρήστες βίντεο που παραπληροφορούν για τα εμβόλια. Ακόμη,το προηγούμενο διάστημα, η Amazon αφαίρεσε αρκετά αντιεμβολιαστικά βίντεο από την υπηρεσία streaming που διαθέτει.

Οι αποφάσεις των εταιρειών επιταχύνθηκαν από τις πιέσεις που άσκησε και το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα σε χώρες της Δύσης τείνει να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα κρούσματα της ιλαράς, χαρακτηριστικά, διπλασιάστηκαν στην Ευρώπη το 2018, έναντι του 2017. Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέταξε τον αντιεμβολιασμό ανάμεσα στις δέκα πιο σοβαρές απειλές για την παγκόσμια υγεία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: