12.3.19

Όλα δείχνουν αναβολή στο ντέρμπι...

Όπως σας είχε αποκαλύψει το SDNA, η αστυνομία είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο την αναβολή ή την μετάθεση του μπασκετικού ντέρμπι στο ΣΕΦ (17/3, 17:00), καθώς την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί και...
«αιώνιο» ματς στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Ο ΕΣΑΚΕ είχε απαντήσει πως δεν είναι δυνατή η μετάθεση του αγώνα, ενώ το ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού στην Euroleague δεν επιτρέπει την αλλαγή της ημερομηνίας και την διεξαγωγή του αγώνα την επόμενη ή την προηγούμενη ημέρα. Οι «πράσινοι» αγωνίζονται στη Μόσχα την Παραασκευή (15/3), ενώ την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η διπλή αγωνιστική της Euroleague. 

Έτσι, η ΔΕΑΒ συνεδριάζει αυτή την ώρα και οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως θα προτείνει αναβολή του ματς στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς εκτός των άλλων υπάρχει και φόβος επεισοδίων στο ΣΕΦ.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για μία απόφαση πολιτικής που βολεύει όλες τις πλευρές, εκτός από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία του να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Εκτός των «πράσινων», ο Ολυμπιακός θα κερδίσει χρόνο μπροστά στον κίνδυνο του μηδενισμού, ο ΕΣΑΚΕ θα... αποφύγει έστω και προσωρινά την διαπόμπευση του αθλήματος και ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν θα αντιμετωπίσει τον σάλο που θα προκαλέσει ενδεχόμενη απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ματς.

Επιπρόσθετα, η αστυνομία ήταν εξ΄αρχής αποφασισμένη για την μετάθεση του αγώνα λίγες εβδομάδες αργότερα. Την τελική απόφαση θα πάρει πάντως η ΔΕΑΒ, η οποία θα εισηγηθεί την αλλαγή της ημερομηνίας στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Οι φόβοι της αστυνομίας για το ΣΕΦ

Ο κύριος λόγος της μετάθεσης αφορά τον φόβο μεγάλων επεισοδίων στο ΣΕΦ και η αστυνομία έχει λόγους να πιστεύει πως θα υπάρξουν έκτροπα στο Φάληρο.

Με βάση όσα γνωρίζουν οι φορείς, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κατέβει με τις υπάρχουσες συνθήκες στο ντέρμπι. Βέβαια, αυτό δεν θα γινόταν μέσω... ανακοίνωσης και όλοι θα έπρεπε να προσέλθουν στο γήπεδο. Κατά συνέπεια, η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα έπρεπε να βρεθεί κανονικά στο γήπεδο, όμως η πιθανότητα αναβολής θα έφερνε κίνδυνο για τους ανθρώπους των «πράσινων». Η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων και ουσιαστικά αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η ΔΕΑΒ θα προτείνει αναβολή.

Θα πρέπει φυσικά να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση, ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστη και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ματς. Είναι πάντως προφανές πως όλοι κερδίζουν χρόνο ώστε να βρεθεί κάποια λύση στο επίμαχο κομμάτι της διαιτησίας και σε όσα γίνονται συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: