5.3.19

Διπλό μέτωπο για τον Τσίπρα...

Με τη “βούλα” της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τα ανοίγματα στον μεσαίο χώρο με ακόμα μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία της...
Λούκας Κατσέλη, του Μανώλη Μπεντενιώτη, της Μαριλένας Κοππά, του Νίκου Μπίστη, του Γιάννη Ραγκούση, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, της Μαρίας Ρεπούση, του Δημήτη Χατζησωκράτη, του Μίλτου Κύρκου, του Σπύρου Δανέλλη και άλλων στελεχών από το χώρο του κέντρου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του, σε αντίθεση με όσα έχουν γραφτεί έως τώρα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει ούτε και να εξαϋλώσει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά αυτό που θέλει είναι να πείσει. Συμπλήρωσε μάλιστα, απευθυνόμενος και στο πιο ριζοσπαστικό ακροατήριο του κόμματος, πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς και δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς”.

Στην εκδήλωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής τους στο Ευρωκοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στην Φώφη Γεννηματά που αρνήθηκε να παραστεί, ενώ έξω από το κάδρο δεν έμεινε ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η απουσία των επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού από την εκδήλωση δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης για τις απόψεις και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Σχολίασε, μάλιστα πως ίσως δικαιολογείται η απουσία τους, καθώς η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τη συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενδεχομένως τους προκαλεί ερωτηματικά και φοβίες.

Την ώρα που οι επιθέσεις με μολότοφ έχουν δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ο πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχει χτυπήσει κόκκινο. Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πως από την Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το "μαρκάρισμα" σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κρατούς σαφείς αποστάσεις από το "παλαιό σπίτι" τους. Εκτιμούν πως πρόκειται για έναν εκλογικό ελιγμό του Μαξίμου προκειμένου να κερδίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με αντιδεξία αντανακλαστικά.

Η χθεσινή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο ήταν διαφορετική από την εκδήλωση της “Γέφυρας” που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα αφού το παρών έδωσε το παλαιό“πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”, πριν από την εποχή του εκσυγχρονισμού, δείχνοντας πως οι στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλο εύρος όσον αφορά το χώρο του κέντρου.

Το πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα είναι πως ο χρόνος που έχει μπροστά του μέχρι τις εκλογές δεν είναι αρκετός για να απορροφήσει αρκετό κόσμο από το χώρο του κέντρου είτε με τη μορφή συνεργασιών είτε απλώς ως πρόσωπα στα ψηφοδέλτια. Χρειάζονται να ενεργοποιηθούν οι κομματικοί μηχανισμοί, τα στελέχη να ζυμωθούν προκειμένου να αποδεχτούν νέους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν εκλόγιμες θέσεις, ενώ η παρουσία στελεχών από τη δεξία πτέρυγα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ακόμα λειτουργεί αποτρεπτικά για αρκετά πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση από τις κινήσεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως στόχος δεν είναι η εγγραφή νέων μελών στις τοπικές οργανώσεις, αλλά η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με σχηματισμούς έτσι ώστε η τοποθέτηση νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια να γίνει όσο πιο ανέφελα γίνεται στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων.

Προβληματίζει η Βόρεια Ελλάδα

Το μέλανι της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει στεγνώσει ακόμα στη Μακεδονία και το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι βαρύ. Όπως έχει δημοσιεύσει το newpost.gr ένας από τους λόγους που έχουν οδηγήσει το Μαξίμου να προκρίνει τις εκλογές τον Οκτώβριο είναι η αλλαγή του κλίματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει από τους Δελφούς την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα με επιχειρηματίες, που σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στον Απρίλιο.

Τα κορυφαία στελέχη συνεχίζουν να “οργώνουν” τη Βόρεια Ελλάδα με την Έφη Αχτσιόγλου να επισκεπτέται τη Μακεδονία σημέρα. Η υπουργός Εργασίας θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα τα “εργασιακά δικαιώματα στη νέα εποχή”...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: