9.3.19

Όταν ο Σαλάχ... χτύπησε την πόρτα του Πανιώνιου...


Λίγο έλειψε ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης όμως η...
συγκυρία δεν βοήθησε και ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ τράβηξε για άλλες πολιτείες όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης.
«Το 2010 που αποχώρησα από τον Πανιώνιο (...) είχα γνωρίσει κάποια παιδιά σε πολύ γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας. Θαμώνας του μαγαζιού ήταν ένας Αιγύπτιος, του οποίου η οικογένεια φημολογείτο ότι είχε πολλά λεφτά και πως οι δικοί του τού έδιναν χρήματα για να ζήσει στην Αθήνα (...)» εξιστορεί στο Sport24.gr ο πρώην ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου λίγο πριν φτάσει στην περίπτωση Σαλάχ.

«Μετά από καιρό, έρχεται ένας άλλος του μαγαζιού και μου μεταφέρει ότι ο Αιγύπτιος έχει έναν παικταρά και πως θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα. Ότι ο παίκτης δεν έχει ανάγκη από χρήματα, αλλά να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα από αυτό της Αιγύπτου. Του απαντάω τότε: ''Και τι να κάνω εγώ τον παικταρά; Έχω φύγει από τον Πανιώνιο, το τελευταίο που θέλω είναι να ασχοληθώ ξανά με τη μπάλα, χώρια ότι είμαστε σε nightclub. Εδώ θα κάνουμε τη μεταγραφή;''. Εγώ έφυγα από τον Πανιώνιο τον Οκτώβριο του 2010 και όλο αυτό έγινε τον χειμώνα του 2010-2011, δηλαδή λίγους μήνες μετά» συνέχισε ο Κ. Τσακίρης κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την εξιστόρηση.

Τελικά, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον «Αιγύπτιο παικταρά», για τον οποίο ούτε το όνομά του μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει, και εννέα χρόνια μετά παραδέχθηκε στο Sport24.gr, αφού έκανε αργότερα την έρευνά του, πως ο ποδοσφαιριστής που του είχε προταθεί και δεν ασχολήθηκε ήταν ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο άσος της Λίβερπουλ, έφυγε τελικά από την Αίγυπτο το 2012, παίρνοντας μεταγραφή από την Al Mokawloon Al Arab στην ελβετική Βασιλεία.

Η πορεία του από τα χρόνια εκείνα μέχρι και σήμερα ήταν ανοδική. Τσέλσι, Φιορεντίνα, Ρόμα και σήμερα Λίβερπουλ για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που παραλίγο να γίνει «Πάνθηρας».


Στράτος Ιωακείμ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: