5.3.19

Κάλεσμα Μπούλμαν προς όλες τις προοδευτικές παρατάξεις...



Μία ημέρα μετά την πετυχημένη εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα, ο Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, εξέφρασε την...
πλήρη ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης για τη βιώσιμη Ευρώπη, καλώντας σε ανοιχτό διάλογο όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Παρά τις διαφορές μας, οι προοδευτικές δυνάμεις μοιράζονται την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης προς ένα πραγματικά δίκαιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό μοντέλο που θα εξυπηρετήσει τους πολλούς, όχι μόνο τους λίγους. Σε αυτό το κοινό έδαφος θέλουμε να οικοδομήσουμε. Μετά την παρουσίαση της Έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής στις Βρυξέλλες, στο Μιλάνο, στην Αθήνα και στα συνέδρια του PES στη Λισαβόνα και στη Μαδρίτη, θα αναπτύξουμε τον διάλογο που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτό το διάλογο, καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν και να μας στηρίξουν στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας συμπλήρωσε «Πάνω από 700 άτομα παρακολούθησαν την παρουσίαση της έκθεσής μας για την ευημερία και ισότητα σε μια βιώσιμη Ευρώπη στην Αθήνα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τις προτάσεις μας και το πως θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια πορεία βιώσιμης ισότητας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, προκειμένου να καταπολεμηθούν αυτές οι ανισότητες, πρέπει να εισαγάγουμε μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των πολιτικών μας. Μέτρα για καλύτερους μισθούς και πράσινη οικονομία, για δίκαιη φορολόγηση και καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας γίνονται στοιχεία του ίδιου αγώνα. Η Ελλάδα και ολόκληρη η Μεσόγειος, με τους μεγάλους πόρους της, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: