8.3.19

Συμφωνία για διάνοιξη νέα συνοριακής διόδου...



...Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας...

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο...
υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Ξεκινάει η διάνοιξη δρόμου Λαιμός – Μάρκοβα Νόγκα - Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Τσίπρα στη γειτονική χώρα

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για μία ακόμη ιστορική συμφωνία σημειώνοντας ότι και οι δύο πλευρές εργαζόνται για την σωστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι συμφώνησε με τον κ. Ντιμιτρόφ να δουλέψουν και οι δύο πλευρές πολύ γρήγορα για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου στην Πέλλα, στην Αριδαία που θα είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή. 

«Θέλουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική όλων των δυτικών Βαλκανίων, θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε και όσο μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. 

Τέλος, η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πρώτη επίσκεψη που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες εβδομάδες στα Σκόπια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη που υπογράφεται στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οποία αναμένεται να συμβάλει στην επιπλέον ανάπτυξη των σχέσεων, στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: