5.3.19

Έξω οι ναζί από τις γειτονιές...



Μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν καμία προσπάθεια νομιμοποίησης των νεοναζί έστειλαν χθες εκατοντάδες διαδηλωτές σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη. Αφορμή ήταν εκδήλωση της χρυσαυγίτικης παράταξης «Ελληνική Αυγή», με...
ομιλητή τον Φίρερ Μιχαλολιάκο.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως οι γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης δεν πρόκειται να ανεχτούν οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης των νεοναζί έστειλαν χθες μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας στα νότια προάστια.

Αφορμή για τη συγκέντρωση αποτέλεσε η προαναγγελθείσα εκδήλωση της χρυσαυγίτικης παράταξης «Ελληνική Αυγή», με ομιλητή τον Φίρερ Μιχαλολιάκο. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε προσδιορίσει επακριβώς τον χώρο της συγκέντρωσης δίνοντας ραντεβού κοντά στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο τελικά οι χρυσαυγίτες δεν πραγματοποίησαν ανοιχτή εκδήλωση σε δημόσιο χώρο, αλλά αρκέστηκαν σε μια κλειστή, ιδιωτική αίθουσα σε χώρο εστίασης στη λεωφόρο Αμφιθέας.

Την ώρα που υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης αναζητούσαν πού θα μιλούσε ο Αρχηγός, στους γύρω δρόμους έκαναν την παρουσία τους φασίστες με στειλιάρια. Στις 6.30 το απόγευμα ξεκίνησε η αντιφασιστική πορεία από την πλατεία της Νέας Σμύρνης παρουσία πλήθους κατοίκων, εκπαιδευτικών από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, της ΚΕΕΡΦΑ, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και πολλών αντιεξουσιαστών.

Οι διαδηλωτές, αφού πέρασαν έξω από το σχολείο όπου είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν η χρυσαυγίτικη επίθεση σε 16χρονο μαθητή Λυκείου, στη συνέχεια έφτασαν στη λεωφόρο Αμφιθέας, κοντά στον χώρο της χρυσαυγίτικης σύναξης.

Το κλίμα ήταν τεταμένο, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο κλούβες να κόβουν την κυκλοφορία στην Αμφιθέας, απέκλεισαν κάθε δυνατότητα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών να προσεγγίσει τους χρυσαυγίτες.

Δεν έλειψαν μεμονωμένα επεισόδια και οι φασιστικές προκλήσεις από άτομα που φώναζαν πως «τον Φύσσα τον σκότωσαν οι κομμουνιστές» και πως «οι διαδηλωτές είναι πληρωμένοι από τον... Σόρος».

Αμεση απάντηση

Μετά τις 8 το βράδυ έληξε η αντιφασιστική διαδήλωση και αφού πρώτα είχε γίνει σαφές πως κάθε φορά που οι ναζί της Χρυσής Αυγής και οι υποστηρικτές τους θα επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, η απάντηση από το κίνημα θα είναι άμεση.

«Θα προστατέψουμε τους μαθητές μας από το δηλητήριο της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, τον ναζισμό και τις πρακτικές του», υπογράμμισαν με ανακοίνωσή τους η τοπική ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στην περιοχή βρέθηκε χθες και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος συζήτησε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα με τον υποψήφιο δήμαρχο υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Φάληρο, Κώστα Μερκουράκη, για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: