20.3.19

Διχασμένος ο αντιπολιτευόμενος Τύπος...

...για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών...

Διχασμένος μοιάζει ο Τύπος για την ημερομηνία των εκλογών. Οι εθνικές κάλπες θα στηθούν μαζί με τις ευρωπαϊκές και τις...
τοπικές το Μάιο ή όπως επιμένει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας; 

Εσχάτως έχει προκύψει και το σενάριο του Ιουνίου που λέει ότι αν η διαφορά στην ευρωκάλπη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι πέριξ των πέντε μονάδων, ορισμένοι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα του εισηγούνται να στήσει κάλπες τον Ιούνιο για να αποφύγει τον κίνδυνο “ατυχήματος” μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραπάνω διχασμός για Μάιο ή Οκτώβριο που αποτυπώνεται στον Τύπο δεν αφορά τα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ, αλλά κυρίως τα αντιπολιτευόμενα φύλλα και Μέσα. Ο Τύπος που στηρίζει την κυβέρνηση αποφεύγει τα σενάρια “υπακούοντας” στη γραμμή για εξάντληση της τετραετίας. 

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός με αφορμή την προχθεσινή του δήλωση για αυτούς που τον “γαργαλάνε” να στήσει κάλπες το Μάιο, αποκάλυψε ότι “αντιστέκεται”. Που σημαίνει οτι το σενάριο παραμένει “ζωντανό”, αφού μπορεί να κουραστεί και να πάψει να αντιστέκεται!

Έτσι λοιπόν την περασμένη Κυριακή η “Καθημερινή” κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο “Μιλάει για Οκτώβριο ετοιμάζεται για Μάιο”, ενώ την ίδια ημέρα το “ΕΘΝΟΣ” είχε τίτλο, “Μονομαχία εως τον Οκτώβριο”! 

Βεβαίως εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος οτι η πρώτη εφημερίδα αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και ακολουθεί τη γραμμή της Πειραιώς που κάνει λόγο για εκλογικό αιφνιδιασμό το Μάιο και η δεύτερη εφημερίδα που ανήκει στα φιλικά έντυπα της κυβέρνησης στηρίζει το σενάριο για την ολοκλήρωση της τετραετίας! Ομως “Τα Νέα” και “Το Βήμα” που δεν ανήκουν στα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ – εσχάτως, τόσο το ρεπορτάζ όσο και οι αρθρογράφοι του υποστηρίζουν με μεγαλύτερη πεποίθηση από το παρελθόν ότι οι εθνικές εκλογές πάνε για Οκτώβριο. 

Γράφει για παράδειγμα ο Παπαχρήστος στα “Νέα”: “Το δεύτερο πράγμα που θέλω να επισημάνω σχετικά με τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης… ειναι οτι ημερα με την ημερα “δένει” όλο και περισσότερο η εκδοχή περι εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο”. Αντίστοιχα στο κυβερνητικό ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας με αφορμή την τροπολογία ώστε οι βουλευτές να μπορούν να ειναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρει σχετικά, “Η κίνηση συνδέεται και με το σχέδιο του Αλεξη Τσιπρα… για εξάντληση του συνταγματικού βίου της κυβέρνησης εως το φθινόπωρο”.

Αντίθετα ο αντιπολιτευόμενος “Φιλελεύθερος” ερμηνεύει την ίδια τροπολογία διαφορετικά γράφοντας, “Ενώ ο Αλέξης Τσιπρας δημοσίως προσπαθεί με κάθε τροπο να πεισει οτι εχει εκλογικό ορίζοντα τον Οκτώβριο, στην πραγματικοτητα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Μάιο και το σχέδιο αυτο υπηρετεί η τροπολογία που διευκολύνει βουλευτές ως υποψήφιους για την Ευρωβουλή”.

Ειναι προφανές λοιπον οτι ολα ειναι ανοιχτά και πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας έχει αποφασίσει μέσα του για το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να στήσει εθνικές κάλπες. Προφανώς ακόμη ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: