13.3.19

Μητσοτάκης: Δημοψήφισμα εθνικής κάλπης οι ευρωεκλογές...



Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τις...
ευρωεκλογές «δημοψήφισμα εθνικής κάλπης».

Σε ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, σε κοινή εκδήλωση των ΝΟΔΕ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Λήμνου για την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλοηγήρου στην περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει τη συνταγματική προθεσμία και πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο, τότε οι ευρωεκλογές θα γίνουν δημοψήφισμα ενόψει της εθνικής κάλπης: Να στείλουμε στην ανίκανη κυβέρνηση το μήνυμα: “τελειώσατε, ήρθε η ώρα να φύγετε”».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο «λαός θα στείλει μήνυμα στην πρώτη κάλπη που θα βρει μπροστά του. Θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο που τον φτώχυναν».

Απέδωσε εξάλλου στον κ. Τσίπρα τον χαρακτηρισμό «ψεύτης», και τον κατηγόρησε ότι «κορόιδεψε όλη την ελληνική κοινωνία», ότι «έπνιξε τον λαό στους φόρους», ότι «μαζεύει υπερπλεονάσματα για να μοιράζει χριστουγεννιάτικα επιδόματα» και ότι «έφερε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών».

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του κατά της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με αφορμή την πρότασή της για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια. Χαρακτήρισε σε αυτό το πλαίσιο «γελοία και επιζήμια» την πρόταση της κ. Ζορμπά τονίζοντας ότι «ο “Δρομέας” δεν πάει πουθενά, αυτοί θα πάρουν δρόμο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Στηλίτευσε εξάλλου το κλίμα «τοξικότητας και διχασμού» που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου και αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν έχει όραμα και σχέδιο, έχει την ανάγκη να συσπειρώσει την κομματική του βάση που φυλλοροεί, ότι λέει θα απαντάται, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά: Πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή του Έλληνα. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στο δρόμο του διχασμού, όποτε διχαστήκαμε το πληρώσαμε. Έχω την υποχρέωση να μην ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα σε αυτό τον ανούσιο διχασμό».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα περιστατικά βίας που κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία όλο το προηγούμενο διάστημα: «Η ΝΔ θα δώσει βάρος και στην ασφάλεια. Θα δώσουμε τέρμα στους μπαχαλάκηδες, θα καταργήσουμε το άσυλο, η αστυνομία θα είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το νέο Ποινικό Κώδικα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «ναι μεν χρειάζεται εκσυγχρονισμός, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι η παρασκευή μολότοφ είναι πλημμέλημα και να λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπήκε η φωτιά στη Μαρφίν ενώ σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. (…) Το αίσθημα της ασφαλείας θα το αποκαταστήσουμε, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: