4.3.19

«Η πρωτοβουλία Τσίπρα για τις προοδευτικές δυνάμεις...



...ανοίγει νέους ορίζοντες»...

«Η πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, που χθες υιοθετήθηκε ομόθυμα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει νέους ορίζοντες» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για...
«νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας».

Παράλληλα, ο πρώην υπορυγός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο thefact.gr προσθέτει ότι η εν λόγω πρωτοβολία «ανοίγει τα πανιά της ιστορικά και κοινωνικά συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης, της αριστεράς, των σοσιαλιστών, της κεντροαριστεράς καθώς και των οικολόγων πράσινων».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ καθώς και το δημοσιονομικά υγιές μεταμνημονιακό πλαίσιο κίνησης της χώρας μας, δημιουργούν αντικειμενικά ένα ευνοϊκότατο περιβάλλον για την ευδοκίμηση προοδευτικών συγκλίσεων».

Αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ ο Γ.Ραγκούσης σημειώνει ότι «αυτό που κάνουν σήμερα όσα μέλη ή στελέχη αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ είναι ακριβώς το ίδιο που έκαναν ήδη 2,5 εκατ. πολίτες». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίει ότι «το ΚΙΝΑΛ του Μητσοτάκη, όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά, αδυνατεί πλήρως να προσελκύσει 2,5 εκατομμύρια πρώην ψηφοφόρους του».

«Η εκβιαστική μέθοδος Γεννηματά είναι ξεκάθαρη. Λέει σε όλους εμμέσως πλην σαφώς ή υποτάσσεσαι και δεσμεύεσαι πως θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε συγκυβέρνηση με ΝΔ ή σε διώχνω» πρόσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για «διεστραμένη πολιτική» ανφορικά με την επιλογή του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «προέρχεται όχι από ένα κόμμα της συντηρητικής αλλά της προοδευτικής παράταξης. Η αντιΣΥΡΙΖΑ εμμονή σε τελική ανάλυση δεν πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας του επιτρέπει να είναι ο μοναδικός διεκδικητής της αντιδεξιάς ψήφου. Όσοι λοιπόν αναπαράγουν και υιοθετούν την αντιΣΥΡΙΖΑ εμμονή, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι σε αποστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: