16.3.19

Δεν διαβαίνει τη «Γέφυρα»...



...Ο Γιώργος Παπανδρέου 

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ μίλησε με σκληρή γλώσσα για την κυβερνητική «προοδευτική συμμαχία» απευθύνοντας πρόσκληση σε...

«κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να συμμετάσχει και να δυναμώσει την προσπάθεια που κάνουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή πορείας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του σε  συνεδρίαση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ.


Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα 10 χρόνια μετά την είσοδό της στην περίοδο των μνημονίων ο πρώην πρωθυπουργός.

«Χωρίς περιστροφές, μπορεί να χαρακτηριστεί με μια πρόταση: πηδήσαμε με ευκολία, από το κράτος των νταβατζήδων, στο κράτος των μαφιόζων και των παρακρατικών, αντάμα με φασίστες και ακροδεξιούς, από τη μια και με θιασώτες της βίας ως μαμής της ιστορίας από την άλλη» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απάντησε στα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα:

«Με μεγάλη ευκολία, βαφτίζονται μέλη μιας κατ’ όνομα βεβαίως, προοδευτικής συμμαχίας, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και άλλες επιφανείς προοδευτικές προσωπικότητες.

Όπως με μεγάλη ευκολία, χαρακτηρίζονται προοδευτικές, επιλογές που ως μιας χρήσης κινήσεις, αντί να αποσκοπούν σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα, και επομένως με τη συμμετοχή των πολιτών, μετατρέπονται σε διλημματικού χαρακτήρα, αχρείαστα και επιβλαβή διλήμματα, που χωρίζουν τους πολίτες».

Διαβάστε όλη την ομιλία του Γ. Παπανδρέου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: