7.3.19

Γιατί την πέφτουν στην Έλενα;...

Με μια (όχι σπουδαία, φανφαρόνικη τη βρίσκω) λαϊκοσοφία, η απάντηση στο ερώτημα «γιατί την πέφτουν στην Έλενα Ακρίτα;» θα ήταν «επειδή πετροβολούν τα δέντρα που έχουν καρπούς». Η εξήγηση, η ευθεία και όχι με...
λόγο πλάγιο, είναι: γιατί η Ακρίτα σε όλη της την καριέρα ήταν και είναι καλλιεπής αλλά και αιχμηρή, ευγενική αλλά και επιθετική, πνευματώδης αλλά και ενοχλητική. 

Συμφωνείς δεν συμφωνείς μαζί της, θα ήσουν άδικος αν αρνιόσουν ότι πάντα, από τα πρώιμα χρόνια της καριέρας της, λέει και γράφει με θάρρος τη γνώμη της –και δεν τη νοιάζει αν μπορεί να της κοστίσει. Πρόσφατα μέσα από τα σκληρά αντιπολιτευόμενα και δυναμικά συμπορευόμενα με την αντιπολίτευση Νέα, έκανε επίθεση για ένα άρθρο υπέρ του καταδικασμένου για ασέλγεια Νίκου Γεωργιάδη. 

Και δέχτηκε χυδαία επίθεση από τον αρθρογράφο με σεξιστικές αναφορές. Η Ακρίτα δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί, αυτή τη φορά μέσω φέισμπουκ, απευθυνόμενη δηκτικά στη Μαρέβα Μητσοτάκη που επικρότησε με λάικ το κείμενο του αρθρογράφου.

Λίγες μέρες πριν, η δημοσιογράφος είχε δεχτεί απρόκλητη επίθεση από έναν άνθρωπο του Πνεύματος, τον Γιώργο  Χρονά (ναι, της Οδού Πανός που παραστάτησε!) ο οποίος την αποκάλεσε ξανθιά γριά! Αυτός 71 ετών, εκείνη 63 στα 64, αλλά ο ηλικιακός ρατσισμός (που από κοινωνικές προκαταλήψεις είναι πιο σκληρός για τις γυναίκες) χτύπησε με κακότητα στην καρδιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.



Φυσικά, η Έλενα δεν χρειάζεται υπερασπιστικά κείμενα από άλλους –όπως τούτο εδώ–, μπορεί και υπερασπίζεται τον εαυτό της με το καλύτερο γραπτό ή προφορικό λόγο. Αλλά κάποιες φορές νιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε πλάι σε ανθρώπους που βάλλονται άδικα. Όπως έκαναν πολλοί μετά από τις τελευταίες επιθέσεις. Ανάμεσά τους και ο Άρης Σκιαδόπουλος που δεν είναι εύκολος στους επαίνους και οποίος της έγραψε: 

«Έχουν οι υστερίες τις αιτίες τους Ελενάκι μου. Έχει σημασία να φτάνει κανείς στα 71 του δίχως οι κάθε είδους πληγές του βίου να τον έχουν σημαδέψει. Όσο για σένα μπορείς να είσαι ΣΥΡΙΖΑ κι ό,τι άλλο, όμως εκείνο που ξεχωρίζει αγαπούλα μου πάντα μια φρεσκάδα ψυχής που δεν μπορεί κανένας να στην αμφισβητήσει. Κι έχεις μια πορεία πίσω σου με πολύ φως και πολλή αγάπη. Κι έχεις ανθρώπους που σ' αγαπάνε. Α, κάτι ακόμα. Παραμένεις όμορφη και λαμπερή και πάνω από όλα Γυναίκα!»

Όταν περίμεναν τις απολύσεις στον ΔΟΛ

Τελειώνοντας, θέλω να θυμίσω ότι η Ακρίτα δεν δίστασε να είναι αυστηρή ακόμα και με το δημοσιογραφικό Όμιλο στον οποίο δουλεύει. Όταν ο ΔΟΛ άλλαζε χέρια και κανείς από τους εργαζόμενους δεν ήξερε ποιος μένει, ποιος φεύγει και όλοι θεωρούνταν τυπικά απολυμένοι (άρα και κανείς τη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα ήθελε να φανεί δυσάρεστος) εκείνη έκανε καταγγελίες στο φέισμπουκ: «Νάτα τα ωραία! 

Τις απολύσεις μας από τον ΔΟΛ θα παραλάβουμε από το ΘΥΡΩΡΕΙΟ σήμερα και αύριο. Εάν κάποιος συνάδελφος είναι π.χ. άρρωστος, ο Διαχειριστής θα του τη στείλει με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι και θα τη θυροκολλήσει - για να το μάθουν και οι γείτονες ότι μας απέλυσαν». Και σε άλλη ανάρτηση: «Κοντεύει 12:30 και κανένας δεν έχει εμφανιστεί να μας... απολύσει ακόμα. Περιμένουμε στοιβαγμένοι στο θυρωρείο κι ούτε ένας δεν έχει πει "ρε γαμωτο αρκετά έχουν τραβήξει αυτοί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Αν μη τι άλλο ας έχουμε την τσίπα να τους... απολύσουμε στην ώρα τους"»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: