3.3.19

Επίσημο το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά...

Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο πολιτικής απόφασης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

«Καλούμε τις...
αριστερές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, δημοκράτες σοσιαλιστές, πράσινους να συστρατευτούν στη συγκρότηση ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου ώστε να απαντήσουμε συλλογικά σε αυτό το κρίσιμο κέλευσμα της κοινής μας ιστορίας και να δώσουμε από κοινού την μάχη των επόμενων εκλογών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο σημειώνεται πως «το μέτωπο στο οποίο καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα απολύτως επείγον γιατί η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης είναι ιστορικής σημασίας. Οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς κατακτούν συνεχώς ισχυρότερες θέσεις με κεντρικό στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της δημοκρατικής Ευρώπης».

«Οι ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 δεν είναι σαν τις άλλες. Αφορούν το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα όπως και κάθε Ευρωπαίου πολίτη της Ένωσης», αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, συμπληρώνοντας πως «σε αυτές διακυβεύεται όχι απλώς μία οικονομική πολιτική, αλλά το μέλλον της ίδιας της Δημοκρατίας και το μέλλον ενός ολόκληρου πολιτισμού».

Τσίπρας: Προοδευτικός πόλος απέναντι στις ελίτ
Την πολιτική κατεύθυνση είχε περιγράψει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του, με την οποία ξεκίνησε τις εργασίες της η ΚΕ. «Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανα και πρόθυμα θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Και δεν πρέπει να σταθεί μόνος στην προμετωπίδα ενός συλλογικού αγώνα τον οποίο θα δώσουμε μαζί με συλλογικότητες, πολίτες, πρωτοβουλίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα σήμερα έχει μια ιστορική ευκαιρία».

«Σας ζητώ λοιπόν», υπογράμμισε, «να απευθύνουμε τολμηρό κάλεσμα συμπαράταξης ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, σε όλες τις δυνάμεις, τα κόμματα, τις συλλογικότητες, τις προσωπικότητες και τους πολίτες που αναπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και συμμερίζονται τις δικές μας ανησυχίες για την Ευρώπη αλλά και για τον τόπο μας. Χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς, για να βάλουμε φρένο στις στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και της εθνικιστικής περιχαράκωσης, να παλέψουμε από κοινού για μια Ευρώπη περισσότερης δημοκρατίας και κοινωνικής προστασίας, να αποτρέψουμε τη παλινόρθωση στη χώρα μας μιας δεξιάς ακραίας, βαθιά διεφθαρμένης και εκδικητικής και για να δουλέψουμε μαζί, χέρι χέρι για την Ελλάδα της επόμενης μέρας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: